Beş kişinin öldüğü otobüs kazası kaçak tur çıktı

Beş kişinin öldüğü otobüs kazası kaçak tur çıktı

Kütahya’dan Bursa’ya giderken şarampole yuvarlanarak 5 kişinin hayatını kaybetmesine ve 38 kişinin yaralanmasına neden olan otobüs kazasının kaçak tur olduğu ortaya çıktı.


Seyahat Acentaları Yöneticileri Derneği (SAYD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gem, Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinden Bursa’nın Mudanya ilçesine giderken şarampole yuvarlanarak 5 kişinin ölümüne ve 38 kişinin yaralanmasına neden olan turun kaçak tur olduğunu duyurdu.

Otobüsün denize gitmek isteyen bir grup tarafından kiralandığını söyleyen Gem “43 ACT 702 plakalı, Kütahya Özlem Seyahat’e ait otobüsün karıştığı kaza ile ilgili olarak yapmış olduğumuz araştırmada, Kütahya Tavşanlı ilçesinden Bursa Mudanya’ya denize giden bir grup tarafından kiralanan otobüsün turizm seyahat acenteliği faaliyeti ile hiçbir ilgisi bulunmazken, tüm basın ve kamuoyunda tur otobüsü kaza yaptı başlığı ile verilen haberler gerçeği yansıtmamaktadır.” Açıklamasında bulundu.

Kaçak tur kazalarının tur kazası ile ilgili haberlerin turizm sektörüne zarar verdiğini ifade eden Gem yayınladığı metinde şu ifadelere yer verdi;

“Bursa İnegöl ilçesi Tahtaköprü Mahallesi Kocayayla mevkiinde 28/08/2022 tarihinde gerçekleşen 5 ölü, 38 yaralının olduğu trafik kazası ile ilgili olarak başta kazada hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz.

43 ACT 702 plakalı, Kütahya Özlem Seyahat’e ait otobüsün karıştığı kaza ile ilgili olarak yapmış olduğumuz araştırmada, Kütahya Tavşanlı ilçesinden Bursa Mudanya’ya denize giden bir grup tarafından kiralanan otobüsün turizm seyahat acenteliği faaliyeti ile hiçbir ilgisi bulunmazken, tüm basın ve kamuoyunda tur otobüsü kaza yaptı başlığı ile verilen haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

Özellikle ana medya ve turizm basının bu tür haberleri yaparken, muhakkak surette ilgili Valilik, Kaymakamlıkların Basın ve İletişim Büroları, Cumhuriyet Savcılıklarının Soruşturma Bürolarından haberi teyit ettirip kamuoyuna sağlıklı ve düzgün bilgileri nakletmesini istemek ülkemizde faaliyette bulunan on binin üzerindeki turizm seyahat acentalarının talebidir.

Bu başlıkta yayınlanan haberler ile ülkemizdeki tüm turizm seyahat acentaları zan altında bırakılmakta, kamuoyunda turizm seyahat acentaları nezdinde olumsuz intibalar bırakmaktadır.

Kaza haberleri ile ilgili olarak Türkiye Seyahat Acentaları Birliğinin ve Bölgesel Temsil Kurullarının gerçeği yansıtmayan, turizm seyahat acentaları ile ilgili olmayan, sektörün itibarını zedeleyici haberler ile ilgili olarak tekzip metni yayınlaması, kamuoyu önünde daha etkili olacağı muhakkaktır.

Konu ile ilgili tüm basın ve medya kuruluşlarının özellikle pandemi sonrasında zorluklarla görevlerini ifa etmeye çalışan turizm seyahat acentalarının itibarını ve güvenilirliğini zedeleyecek sektör ile ilgisi olmayan kaza haberlerinin servis edilirken özellikle dikkat edilmesini tüm kamuoyundan rica ederiz.”



Bu Haber 30.08.2022 - 13:55:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Denetim

    Bilal Korkmaz 30.08.2022 - 04:58

    Hâlâ denetime kadro alıyoruz,yetkisi yok, gücü yok, bakanlıkta yok,kacaktur çok

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.