‘Yasada TÜRSAB ile Bakanlık arasında derin görüş ayrılığı yok’

‘Yasada TÜRSAB ile Bakanlık arasında derin görüş ayrılığı yok’

Seyahat Acentaları Yöneticileri Derneği, yasa tasarısında TÜRSAB ile Bakanlık arasında çok derin bir görüş ayrılığı olmadığını açıkladı.


Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un geçtiğimiz aralık ayında seyahat acenteleri dernekleri ile düzenlediği toplantıya katılan SAYD, toplantıya ilişkin bir açıklama yaptı. Derneğin Başkanı İlknur Fidan Kepez imzasıyla yapılan açıklamada, TÜRSAB yasa taslağıyla ilgili olarak Bakanlıkla TÜRSAB arasında çok derin görüş ayrılığı bulunmadığı belirtilerek, ‘’Sayın Bakanımızın dile getirdiği çekincelerini TÜRSAB başkanımızla bir araya gelerek, bahsi geçen görüş ayrılıklarının birtakım prensipler çerçevesinde çözüleceğine olan inancımız tamdır.’’ denildi.

SAYD tarafından yapılan açıklama şöyle:

Kültür ve Turizm Bakanlığının organizasyonuyla 28 Aralık Cumartesi günü İstanbul Lütfi Kırdar’da Bakanımız Sayın Mehmet Ersoy başkanlığında yeni Seyahat Acenteleri Yasası ile ilgili istişarelerde bulunmak üzere bir toplantı yapılmıştır. Toplantıya davet edilen diğer altı Seyahat Acentesi dernekleriyle birlikte Seyahat Acenteleri Yöneticileri Derneği de (SAYD) katılmıştır. Derneğimizi temsilen bu toplantıya katılan Yönetim Kurulu üyelerimiz Hamit KUK ve Ferit TURGUT yeni yasa taslağı ile ilgili görüşlerimizi iletmiştir.

Bakanlığımızın değerli bürokratlarınca TÜRSAB ile mutabık kalınarak hazırlanan yeni yasa taslağı üzerinden yola çıkılarak bakanlığın çekincelerinin ortaya konduğu toplantıda Sayın Bakanımız kendi çekinceleri üzerinden derneklerin görüşlerini alarak yeni yasa taslağına nihai olarak tamamlamayı hedeflediğini belirtmiştir.

Sayın bakanımızın görüşlerini dinledikten sonra hazırda olan mevcut yasa taslağı ile bakanlığımız arasındaki görüş ayrılıklarının öyle çok derin olmadığını, ufak tefek bir takım görüş ayrılıkları yaşandığını gördük. Toplantıya katılan diğer dernek temsilcileri de görüş ve önerilerini sıraladığı toplantının oldukça olumlu bir havada gerçekleştiğini gördük. Sayın bakanımızın toplantı bitiminde katılımcılardan önerilerini yazılı bir şekilde bakanlık yetkililerine iletmesini istemiştir.

Binlerce acentenin dört gözle beklediği ve Sayın Bakanımızın “2019 yılı sonuna kadar mutlaka çıkaracağız” dediği ancak bir türlü çıkmayan Seyahat Acenteleri Yasasının Bakanlık tarafından yeniden tartışmaya açıldığını görmekten oldukça umutluyuz. Ayrık otu misali sektörün içinde bulunanların ne söylediğine bakmadan Sayın Bakanımızın dile getirdiği çekincelerini TÜRSAB başkanımızla bir araya gelerek, bahsi geçen görüş ayrılıklarının birtakım prensipler çerçevesinde çözüleceğine olan inancımız tamdır.

SAYD olarak 2011 yılından bu yana 1618 sayılı yasanın değiştirilerek günümüz koşullarına uyumlu hale gelmesi için yüzlerce acentemizin katılımıyla yapılan bir çalıştay da dahil birçok çalışmanın içinde bulunduk. Yaptığımız çalıştay ve diğer çalışmalarımızın tamamını dönemin ilgili yetkililerine SAYD olarak ilettik. Bugün geldiğimiz noktada bakanlığımızın TÜRSAB ile mutabık kalınarak hazırlanan ve hiç kuşku yok ki acentelerimizin lehine olacak yeni yasa taslağının olduğu gibi mevcut hali ile bir an önce meclise sevk edilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Bu görüşlerimizi Sayın bakanımızın istediği şekilde yazılı olarak bakanlık yetkililerine ileteceğimizi değerli basınımız vasıtasıyla turizm kamuoyuna duyururuz.



Bu Haber 07.01.2020 - 08:18:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.