Rusya'da yeni hava yolu şirketi iflasları yaşanabilir

Rusya'da yeni hava yolu şirketi iflasları yaşanabilir
Artan havalimanı vergilerinin Rusya'da yeni hava yolu şirketi iflaslarını beraberinde getirebileceği konuşuluyor.


TurizmGüncel

Rusya'da sürekli artan havalimanı vergileri hava yolu şirketlerini zor durumda bırakıyor. Vedomosti'ye konuşan S7 Airlines Group Kurucu Ortağı Natalia Filev, mart ayında Domodedovo Havalimanı'da iç hat iniş-kalkış ücretlerinin 43, dış hat iniş-kalkışlarının ise yüzde 27 zamlandığına dikkat çekti. Filev, 1 Nisan'dan geçerli olmak üzere, Sheremetyevo Havalimanı'nda da vergilerin arttırılacağını hatılattı. 

Havacılık uzmanları ise havalimanı vergilerindeki artışın talebi düşüreceği ve hava yolu şirketlerini krize sürükleyeceği konusunda uyarıyor. Uzmanlar, şu anda bilet fiyatlarının yüzde 35'inin havalimanı vergilerinden kaynaklandığını belirtiyorlar.

Hava yolu şirketlerinin büyük kayıp yaşadığını açıklayan Natalia Filev, ''Artan havalimanı vergilerini yolcuya ödetemezsiniz. Bunu hava yolu şirketleri ödeyecek. Biz de bu şekilde iflasa sürükleneceğiz. Bedelini de devlet ödeyecek. Tıpkı Transaero'da olduğu gibi.'' dedi.

Rusya'da havacılık sektörüne yönelik yayın yapan Airport'un yayın yönetmeni Oleg Panteleyev ise havacılık sektöründe yaşanması muhtemel iflasların abartı olmadığını savundu. Türkiye ve Mısır destinasyonlarının kapanmasıyla birlikte hava yolu endüstrisinin yüzde 40 kapasite kaybı yaşadığını hatırlatan Panteleyev, Rusya'da havacılık sektörünün kritik bir eşikte olduğunu ifade etti.


Bu Haber 23.03.2016 - 09:01:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.