Rusya’dan vatandaşlarına ‘THY ile uçmayın’ uyarısı

Rusya’dan vatandaşlarına ‘THY ile uçmayın’ uyarısı

Türk Hava Yollarının, Latin Amerika ülkelerine gidecek Rus yolcuları uçağa almaması sonrası Rusya, vatandaşlarının Türk Hava Yolları ile seyahat etmemesi konusunda uyarıda bulundu.


Türk Hava Yollarının biletli Rus yolcularını Meskika başta olmak üzere Latin Amerika uçuklarına almaması sonrası Rusya’dan dikkat çeken bir uyarı geldi.

Türk Hava Yollarının tüm uyarılarına rağmen Rusları Latin Amerika ülkelerine yapılan uçuşlara almamasının devam etmesi sonrası Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği, durumun açıklığa kavuşturulması için Türkiye Dışişleri Bakanlığına resmi talepte bulunmuştu.

HaberRus’ta yer alan habere göre, bu talebine Türk tarafından herhangi bir yanıt alınamayan Rusya, vatandaşlarının Türk Hava Yolları ile seyahat etmemesi konusunda uyarıda bulundu.

Rusya’nın Ankara Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada “Bir sorun var, ciddi bir sorun. Üstelik Türk yetkililerin olayın ciddiyetinin ne kadar farkında olduklarını da bilmiyoruz” denilerek son birkaç haftadır İstanbul Havalimanından Latin Amerika'ya aktarma yapan Rus vatandaşlarının uçağa binmelerine izin verilmediği vakaların giderek arttığına dikkat çekildi.

Bu durumu, Rusların Latin Amerika ülkelerine kabulüne ilişkin kuralların sıkılaştırıldığı iddiasıyla yaptığı açıklamayı Türk Hava Yolları, internet sitesinden İngilizce ve Türkçe olarak yayınlaması ancak bunu Rusça yayınlamayı reddetmesi de Rusya tarafından eleştirildi.

THY’den açıklama

Öte yandan İzvestia’ya konuşan Türk Hava Yolları yetkilisi, Rus vatandaşının uçağa kabul edilmemesinin konuyla bir ilgisinin olmadığını belirtti. Durumun özellikle Meksika'dan yasa dışı yollardan ABD'ye girmek isteyen mültecilerin mevcut durumundan endişe duyan Meksikalı yetkililerin politikasıyla ilgili olabileceğini belirten yetkili ayrıca pasaport sahibi Rus turistlerin Meksika'ya girişine izin verilmeme ihtimalinin oldukça yüksek olduğu konusunda da uyardı.



Bu Haber 23.04.2024 - 11:02:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.