Pazarlama seminerinde online pazarlama taktikleri otellerle paylaşıldı

Pazarlama seminerinde online pazarlama taktikleri otellerle paylaşıldı
IATI’nin 24 Aralık Çarşamba günü Kemer Rixos Sungate otelde online seyahat sektörü ve dijital pazarlama hakkında önemli bilgileri ve stratejiler bölge otelleri ile paylaştı.


IATI Konaklama Bölümü Direktörü Bahadır Gerçek ve IATI Halkla İlişkiler ve Reklam Direktörü Devrim Pınar gerçekleştirdikleri sunumlarla online seyahat sektörü hakkında çarpıcı bilgileri ve reklam stratejiieri otelcilere anlattı.

Online seyahat sektörü ve geleceği hakkında bilgiler paylaşan Bahadır Gerçek, yılda 400 milyar dolarlık bir büyüklüğe oluşan online seyahat pazarının her geçen gün önemini daha da arttırdığını ve IATI olarak Türkiye’deki otellerin bu pastadan hak ettikleri payı almaları için hem teknolojik hem de bilgi birikimi olarak tüm tecrübelerini otelcilerle paylaştıklarını ve destek verdiklerini belirtti.

Online tüketici davranışları ve trendleri hakkında bilgiler de veren gerçek, otellerin pazarlama stratejilerini bu trendlere göre adapte etmelerinin öneminin altını çizdi.

HWEB’in hem bir online rezervasyon hem de pazarlama kanalı olduğunu belirten Gerçek, otellere online satış ve pazarlama konusunda önemli katkılar sağladığını söyledi.
Dinamik paket özelliği, ödeme yöntemleri çeşitliliği ve canlı destek ile HWEB sisteminin benzer sistemlerden daha önemli avantajlar sağladığını belirten Gerçek, kullanan otellerin hızlı bir şekilde bu avantajlardan faydalanıp online satışlarını arttırabildiğini ifade etti.

Daha sonra söz alan Devrim Pınar, otellerin dijital pazarlama teorisini nasıl pratiğe dönüştürecekleri ve dijital pazarlamaya nasıl başlamaları gerektiği konusunda bilgiler verdi. Dijital pazarlama konusunda web sitesinin kilit noktada olduğunu belirten Pınar, otellerin alan adlarına ve web sitelerine sahip çıkmalarının önemini belirttikten sonra web sitelerine nasıl trafik çekeceklerini ve bu trafiği nasıl satışa dönüştüreceklerini anlattı. Dijital pazarlamada ölçme ve değerlendirmenin altını çizen Pınar, bu sistemin kurulmadan dijital pazarlamaya başlanmaması gerektiğini belirtti.

Otellerin hangi trafik kanalları ile web sitelerine trafik çekebileceğini anlatan Pınar, her kanalın avantajlarını ve bu kanalları nasıl optimize edeceklerini de otellerle paylaştı. HWEB’in otelleri hızlı bir şekilde online seyahat sektörü ile entegre ettiğini belirten Pınar, otellerin bu satış kanalından daha fazla faydalanabilmesi için aşağıdaki unsurlara önem vermeleri gerektiğini belirtti:

1- Kontenjan bulunması
2- Fiyatların rekabetçi olması
3- Websitesinin içerik ve tasarım olarak kullanıcıya güven vermesi
4- Satın alma süreçlerinin kolay olması
5- Ödeme opsiyonlarının çeşitli olması
6- Satış esnasında ve sonrasında desteğin bulunması


Mobil satışların seyahat sektöründe giderek önemini arttırdığını da belirten Pınar, otellerin bu kanalda da yatırımlarını bir an önce tamamlamalarının önemli olduğunu ifade etti.

IATI Dijital Pazarlama seminerleri diğer bölgelerde de tekrarlanarak otellerin yeni sezon öncesi online satış kanallarından ve HWEB’ten daha fazla verim alması için gerekli bilgiler paylaşılmaya devam edilecek.


Bu Haber 25.12.2014 - 11:57:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.