Obama ve Clinton Varlık Fonu'na danışman mı olacak?

Obama ve Clinton Varlık Fonu'na danışman mı olacak?
Kamu bankaları, THY, turizme tahsis edilen araziler başta olmak üzere Varlık Fonu'na devredilen çok sayıda kamu varlığı için ABD'nin eski başkanları Barack Obama ve Bill Clinton gibi isimlerden oluşan bir danışma kurulu kurulacağı belirtildi.


Çok sayıda kamu varlığının devredildiği Varlık Fonu'nu dünyaya tanıtmak için ünlü isimlerden oluşan bir danışma kurulu kurulacağı belirtildi.

Habertürk'ten Rahim Ak'ın haberine göre, danışma kurulun için çok çarpıcı isimler konuşuluyor. Başta Amerika Birleşik Devletleri (ABD) eski başkanları Barack Obama ve Bill Clinton ile Coca Cola’nın eski CEO’su (Halen Yönetim Kurulu Başkanı) Muhtar Kent gibi isimlerle iletişime geçildiği ifade edildi.

Fonun bu önemli isimlerle bağlantıya geçilmesi için dünyaca ünlü üst düzey insan kaynakları danışmanlığı veren şirket Egon Zehnder ile anlaşma sağladığı ve şirketin danışma kurulu oluşturulması için çalışmaya başladığı kaydedildi.

TURİZME TAHSİS EDİLEN ÇOK SAYIDA HAZİNE ARAZİSİ DE FONA DEVREDİLDİ

2016 yılının ağustos ayında Varlık Fonu'nu kuran hükümet, 2017 yılının şubat ayıyla birlikte başta THY, Halkbank, Ziraat Bankası olmak üzere çok sayıda kamu varlığının yönetimini bu fona devretti. Fona devredilen varlıklar arasında, üzerinde çok sayıda ünlü otelinde bulunduğu turizme tahsis edilmiş hazine arazisi de bulunuyor.



Bu Haber 20.02.2017 - 09:40:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.