17. sıraya gerileyen THY hakkında soru önergesi

17. sıraya gerileyen THY hakkında soru önergesi

CHP Antalya Milletvekili  Çetin Osman Budak, son dönemde Türk Hava Yolları (THY) uçuşlarında yaşanan aksaklıklar hakkında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi sundu.


CHP Antalya Milletvekili  Çetin Osman Budak, son dönemde THY seferlerinde yaşanan aksaklıkları, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlama istemiyle bir soru önergesi vererek TBMM gündemine taşıdı.

Dünyanın en iyi havayolları arasında 2016 yılında 7. sırada yer alan THY’nin 2021 yılında 17. sıraya gerilediğini belirten Budak, önergesinde şu sorularının yanıtlanmasını istedi:

“Türk Hava Yolları’na ilişkin bakanlığınıza kaç tane şikâyet ulaşmıştır? Bakanlığınız ulaşan şikayetlere yönelik hangi değerlendirme mekanizmaları uygulanmaktadır? Şikayetler sonrası Türk Hava Yollarında hangi önlemler alınmıştır? İngiltere merkezli hava taşımacılığı derecelendirme kuruluşu Skytrax tarafından yapılan ‘Dünyanın En İyi 100 Havayolları’ sıralamasında 2016 yılında 7’nci sırada bulunan THY, 2021 yılında 17’inciliğe gerilemiştir. Bu düşüşün nedenleri araştırılmış mıdır? Sıralamadaki gerilemeye karşı hangi önlemler alınmıştır? Özellikle Antalya, Muğla, İzmir gibi turizm merkezi kentlerimize İstanbul dışındaki illerden çok sınırlı ya da çok erken veya çok geç saatlerde uçuş konuluyor olmasının iç turizme olumsuz etkilerine yönelik bir değerlendirme yapılmış mıdır? Uçuş saatleri ayarlanırken iç turizme etkileri dikkate alınmakta mıdır? Pandemi döneminde yaşanan gelir kaybı, hizmet kalitesindeki düşüşle mi telafi edilmek istenmektedir? İstanbul Havalimanı sözleşmesinde herhangi bir yolcu garantisi bulunmakta mıdır? Aktarmalı uçuşların İstanbul Havaalanı yoğunluklu yapılması, bu havaalanının uçuş istatistiklerini yüksek gösterme çabasından mı kaynaklanmaktadır? Hava taşımacılığının erişilebilir ve ekonomik olması için ne tür faaliyetler yürütülmektedir?”



Bu Haber 02.07.2022 - 09:15:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Fiyat politikasi

    02.07.2022 - 10:00

    Ben gurbetciyim,hersene iki üç kez uçmak istiyorum ama mümkün değil çünki biz gurbetçiler zaten sade okul tatillerinde tatile gidebiliyoruz tamda ozamanlar fiyatlar ikiye üçe katlıyor.buda bizleri ucuz şirketlere yönlendirmek zorunda bırakıyor.! Fiyatlarda bir orta yol yokmu?

  • Gezgin 02.07.2022 - 08:15

    Bu düşünce yapısı vede fiyat politikası ile devam ederlerse dahada alt sıralara düşer.

  • konu fiyat değil rötar ve yolcu memnuniyetsizliği

    Murat Atsever 02.07.2022 - 04:03

    hem de insanı bezdirecek kadar rötar var... maalesef iş kötüye gidiyor. eski yönetim ve kaliteden eser yok!

  • Gurbetci 02.07.2022 - 12:58

    Bilet fiyatlarındaki bu artış devam ederse bu gidişle 117 olur

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.