Varlık Fonu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan oldu

Varlık Fonu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan oldu
Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu.

TurizmGüncel

2016 yılının ağustos ayında kurulan ve Türk Hava Yolları, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Türk Telekom, Milli Piyango, PTT, Borsa İstanbul, BOTAŞ, Türkiye Petrolleri gibi kamu varlıklarının yanı sıra, üzerinde 5 yıldızlı oteller ve tatil köyleri de bulunan kamu arazilerini bünyesine alan Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi'nin yönetim kurulu başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu.

Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketinin Yapısına ve İşleyişine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararında, şirketin yönetim kurulu başkanının Erdoğan olduğu belirtiliken, yönetim kurulu üyelerinden birinin Cumhurbaşkanı Başkan vekili olarak görevlendirilebileceği ifade edildi.

2018/163 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararında ise, Varlık Fonunun genel müdürlüğü görevine Zafer Sönmez'in getirildiği açıklandı. Berat Albayrak başkan vekili olurken, daha önceki yönetimde yer alan Yiğit Bulut yeni yönetimde yer almadı.

varlik_fonu_yk


Bu Haber 12.09.2018 - 08:53:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.