Varlık Fonu'na borçlanma yetkisi geliyor

Varlık Fonu'na borçlanma yetkisi geliyor
Turizme tahsis edilen arazileri de bünyesinde bulunduran Varlık Fonu'nun etkili hale getirilmesi için borçlanma dahil çeşitli finansman kaynakları üzerinde çalışma başlatıldığı belirtiliyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye Varlık Fonu'na borçlanma yapma dahil olmak üzere yetkilerini artırarak yeniden yapılandıracaklarını açıkladı.

Sözcü gazetesinden Erdoğan Süzer'in haberine göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçesinin Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmeleri sırasında CHP Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Bakan Albayrak'a Türkiye Varlık Fonu ile ilgili bir duyumunu sordu. Bütçe kanununun dışında Türkiye Varlık Fonu'na da borçlanma yetkisi verileceğine ilişkin kendisine bilgiler ulaştığını belirten Kuşoğlu, “Fonun iç ve dış piyasalardan borçlanmasının önünü açacak şekilde yeni bir düzenleme mi yapacaksınız?” diye sordu.

YENİDEN YAPILANDIRILACAK

Kuşoğlu'nun sorusuna yanıt veren Bakan Albayrak, varlık fonunu borçlanma yetkisi dahil yeniden yapılandırmak istediklerini açıkladı. Fonun Türkiye'nin bölgede finansal güç merkezi olmasına daha fazla katkı sağlaması ve küresel rekabette çok daha etkin olabilmesi için yeniden yapılanma sürecine başladığını ifade eden Albayrak, “Varlık fonunun bilançosunu daha da güçlendirmeye dayalı gerek sermaye gerek borçlanma açısından önümüzdeki dönemde daha etkin bir şekilde yönetilmesi ve kullanılması açısından bu ve benzeri bahsettiğiniz sermaye olabilir, borçlanma olabilir, alternatif enstrümanlar kullanabilir” dedi.



Bu Haber 24.11.2018 - 09:39:42 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.