2019’da 780 bin yolcuya ulaştı, 2020 hedefi 1.1 milyon

2019’da 780 bin yolcuya ulaştı, 2020 hedefi 1.1 milyon

MTS Globe Ürün Direktörü Deniz Karakaya, hem sezonu değerlendirdi hem de şirketin 2020 hedefleri hakkında bilgi verdi.


TurizmGüncel

2019’un MTS Globe açısından iyi bir sezon olduğunu belirten şirketin ürün direktörü Deniz Karakaya, yüzde 40 büyümeyle 780 bin yolcu sayısına ulaştıklarını söyledi. Bu sayının yarısının Alman, yarısının ise İngilizlerden oluştuğunu kaydeden Karakaya, Thomas Cook’un iflasına rağmen eylül ve ekim aylarında oda bulmakta zorlandıklarını belirtti.

Thomas Cook’un iflasından diğer şirketler gibi kendilerinin de etkilendiğini, şirketin MTS Globe’un da müşterisi olduğunu söyleyen Karakaya, çok kısa sürede toparlanarak yola devam ettiklerini ifade etti.

2020 hedefi 1.1 milyon yolcu

2020 yılına ait yolcu sayısı hedeflerinin 1.1 milyon olduğunu belirten Deniz Karakaya, bu büyümedeki lokomotifin hızlı bir büyüme süreci içinde olan Jet2 Holidays olduğuna dikkat çekti. Karakaya, ‘’2019 yılındaki 780 bin yolcunun 350 binini Jet2 Holidays getirdi. Thomas Cook’un İngiltere pazarından ayrılmasıyla, seneye çok büyük bir ivme yakalayacak ve 610 bin kişiye çıkacak. Uçak sayısını ciddi oranlarda attırdı çünkü İngiltere piyasasında Thomas Cook’un hem tur operatörü hem de uçak şirkti yok oldu. Bilindiği üzere Almanya pazarında uçak şirketi hala duruyor. Bu da İngiltere pazarında Jet2’ya büyük artı sağladı. Hem İngiltere hem de Almanya pazarında kayda değer artışlarımız mevcut’’ diye konuştu.

‘’İngiltere satışları yüzde 20 artıda gidiyor’’

İngiltere pazarında satışların yüzde 20 artıda gittiğini belirten Karakaya, kendilerinin de öngörüsünün bu yönde olduğunu dile getirdi. Karakaya, ‘’Çünkü 2020 için uçak şirketlerinin programları tam olarak belli değil. Almanya’daki artışımız ise çok daha fazla ve gün geçtikçe artış oranı yükseliyor. Şu anda her şey beklediğimiz gibi gidiyor.’’ ifadelerini kullandı.

‘’125 bin değil 780 bin yolcuya hizmet verdik’’

Bazı yayınlarda MTS Globe’un yolcu sayısının 125 bin olarak gösterildiğini hatırlatan Karakaya, ‘’Bu tamamıyla yanlış bir rakam. Biz 2019 yılında 780 bin kişiye hizmet verdik. Belirtilen 125 bin sayısının nereden alındığını bilmiyoruz. Çünkü konuyla ilgili olarak bizden herhangi bir bilgi talebinde bulunulmadı. 2020 yılında da yüzde 30’luk artışla 1.1 milyon yolcu sayısına ulaşmış olacağız.’’ dedi.

‘’Thomas Cook’un açığının kapanması biraz zaman alacak’’

Thomas Cook’un iflası sonrası pazarda dengeler yeniden oluşurken, bu şirketten doğan açığın kapatılıp kapatılamayacağı konusunda da değerlendirme yapan Deniz Karakaya, ‘’O sayı kapatılabilir ama biraz vakit alacak. Çünkü Thomas Cook’un kendi içndeki yolcu sayısına baktığımız zaman, bunun çok büyük bölümünün Türkiye olduğunu görüyoruz, diğerlerinde durum farklı. Thomas Cook’un bir numaralı pazarı Türkiye idi. Bu da ister istemez, özellikle Dalaman bölgesinde bir boşluk oluşurdu. Çünkü Dalaman’a gelen 1 milyon turistin yüzde 40’ı Thomas Cook üzerinden geliyordu. Ancak yeni gelen uçuşlarla ben bu açığın giderilebileceğini düşünüyorum.’’ şeklinde konuştu.

‘’Fiyatlar yüzde 5 gibi makul bir düzeyde arttı’’

2020 sezonu kontratlarında otel fiyatlarının yüzde 5 dolayında arttığını ifade eden Karakaya, ‘’Yüzede 5’lik bir artış kabul edilebilir bir artış. Bu, müşterinin de kabul edebileceği bir artış. Bunun ilk verilerini, yakında Hollanda’da gerçekleşecek olan Utrecht Turizm Fuarı’nda alacağız. İlk sayılar henüz otellere gönderilmediği için, ocak sonunda daha sağlıklı veriler elimizde olacak.’’ dedi.



Bu Haber 18.12.2019 - 19:48:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.