Deniz Karakaya: Rezervasyonların yüzde 70’i son dakika

Deniz Karakaya: Rezervasyonların yüzde 70’i son dakika

Şu anda tüm rezervasyonların son dakika olarak geldiğini belirten MTS Globe Türkiye Ürün Direktörü Deniz Karakaya, durumun geçen yıl da aynı olduğunu bu nedenle hedeflenen rakamlara ulaşılacağını ifade etti.


MTS Globe Türkiye Ürün Direktörü Deniz Karakaya, şu anda gelen rezervasyonların son dakika olarak geldiğini söyledi.

Turizmdays.com’a konuşan Deniz Karakaya, depreme kadar çok iyi bir dönem geçirdiklerine dikkat çekti. Karakaya,  ‘’Ocak sonuna kadar çok iyi bir dönem geçirdik. 6 Şubat itibariyle herkeste bir kırılma oldu. Deprem 11 ilde oldu ama bütün Türkiye’yi etkiledi.  Gelen turist Ege ve Akdeniz’in deprem bölgesine ne kadar uzak olduğunu bilmiyor. Bu nedenle yaklaşık 5 haftalık bir kırılma yaşadık’’ dedi.

“Gelen rezervasyonların yüzde 70’i önümüzdeki 10-12 hafta için”

Kırılmanın Mart ayının ortasına kadar olduğunu belirten Karakaya, ‘’Almanya ve İngiltere pazarlarında rezervasyon akışı yeniden sağlandı. Bütün rezervasyonlar son dakika rezervasyonu olarak geliyor. Gelen rezervasyonların yüzde 70’i önümüzdeki 10-12 hafta için geliyor. Bu yıl geçen yıla çok benziyor. Geçen yıl 24 Şubatta Rusya – Ukrayna savaşı başladı. O zaman da rezervasyonlar son dakikaya dönmüştü.” diye konuştu.

“Hedef 1 milyon 550 bin yolcu”

Önümüzdeki ay Türkiye’de seçimlerin olduğuna işaret eden Deniz Karakaya, şunları söyledi:

‘’Seçimlere kadar bu kırılganlık devam eder. Ancak hedefleri yakalayacağımıza inanıyorum. Şu anda MTS Globe olarak Jet2 dahil 700 bin yolcuya ulaştık. Bu yılki hedefimiz 1 milyon 550 bin yolcu. Almanya ve Almanca konuşulan ülkeler, Hollanda, Romanya ve İngiltere başta olmak üzere tüm pazarlarda bu rakama ulaşmayı hedefliyoruz.

“Rusya pazarında yaşanacak kırılma hepimiz etkiler”

Rusya pazarından beklenen hızda bir akış olmadığını ifade eden Karakaya, “Her şey yolunda gidiyor ama şu anda satış hızı halen istenilen seviyelere gelmedi. Ancak gelecektir. Araya deprem ve Paskalya tatili girdi. Çok bölündük. Bize süreklilik lazım. O sürekliliği yakaladığımızda her şey yoluna girecektir. Seçimlere bir aydan kısa süre var. Bu süre zarfında neler yapabileceğimizi göreceğiz. Nisan ve Mayıs ayları bütün bölgeler boş geçiyor. İyi olan tesisler var ama genel durum bu. Ege ve Akdeniz’deki otellerde yüksek sezonda sorun olacağını düşünmüyorum. Burada en büyük soru işareti Rus pazarı. Rus pazarı nasıl hareket edecek? Aldığımız bilgilere göre Ruslardan şu anda beklenen hızda bir akış yok. Rusya pazarı Türkiye’nin ihtiyacı olan bir pazar. Bu pazarda yaşanacak bir kırılma hepimizi etkileyecektir. Bizim durumumuz da buna göre şekillenecek.” şeklinde konuştu.

“Otellerin zam yapması bizleri etkilemez”

Otellerin yaptığı zammın rezervasyonları etkilemeyeceğini belirten Karakaya, “Otellerin ortalama yüzde 30 civarında zam yapması bizleri etkilemez. Çünkü otelciler ortalamaya göre çok hızlı reaksiyon verebiliyor. Otelciler satılmadığını görünce gerekli müdahaleleri hemen yapıyorlar. Örneğin Nisan, Mayıs ve hatta Haziranın ortalarına kadar satışların iyi gitmediğini gören otelciler gerekli aksiyonları yapıyor. Depreme kadar Türkiye istenilen fiyattan satılıyordu. Bundan kimse şikayet etmiyordu. Bu kırılma depremle birlikte olmasaydı ortaya başka bir tablo çıkacaktı.’’ ifadelerini kullandı.



Bu Haber 26.04.2023 - 09:17:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.