TatilBudur ile MTS Globe 200 bin yolcu hedefiyle iş birliğine gitti

TatilBudur ile MTS Globe 200 bin yolcu hedefiyle iş birliğine gitti

Tur operatörü TatilBudur ile MST Globe, iş birliği anlaşması imzaladı. İstanbul’la başlayacak olan iş birliği ileride başka destinasyonlara da yayılacak. 


TurizmGüncel

TatilBudur ile MTS Globe, İstanbul ile başlayıp daha sonra Anadolu’nun farklı kentlerine ve dünyanın başka ülkelerine yayılacak bir iş birliğine imza attı.

OTS’nin portföyündeki oteller Türkiye’ye açılacak

TatilBudur ile MTS Globe arasında yapılan anlaşmayla, ilk aşamada İstanbul’daki, daha ileri süreçte ise İzmir, Bursa, Kapadokya, Ankara gibi kentlerdeki oteller OTS ile dünyaya açılacak. Benzer şekilde, OTS portföyünde bulunan tüm dünyadaki oteller de, TatilBudur üzerinden Türkiye’ye açılmış olacak.

TatilBudur’un 2020 hedefi 1.3 milyon yolcu

Anlaşmayı duyurmak için düzenlenen basın toplantısında konuşan TatilBudur CEO’su Onur Otruş, Türkiye genelinde 56 ilde 575 acentelerinin bulunduğunu kaydetti. 2019 yılında 1 milyon misafire yüzde 89 memnuniyet oranıyla hizmet verdiklerini söyleyen Otruş, 36 kişilik teknik ekibi ve 550 çalışanıyla şirketin son 5 yılda ortalama yüzde 37 büyüdüğün söyledi. Onur Otruş, 2020 yılında ise yüzde 30 büyümeyle 1.3 milyon yolcu hedeflediklerini belirtti.

Outgoing ayağı güçlenecek

MTS Globe ile yapılan anlaşma çerçevesinde TartilBudur’un portföyünde bulunan İstanbul’daki otellerin dünyaya açılacağını belirten Otruş, aynı şekilde OTS’nin tüm dünyadaki otellerinin de TatilBudur üzerinden Türkiye’ye açılacağını ifade etti. Otruş, ‘’Dolayısıyla biz OTS ile bir incoming acentesi durumuna da gelmiş oluyoruz ama bu klasik anlamdaki incomingden farklı bir proje. MTS ve OTS’in müthiş bir teknolojik alt yapısı var. Biz de uzun zamandır teknolojiye yatırım yapıyoruz. İş birliği ile TatilBudur’un outgoing ayağı da güçlenecek. Misafirler TatilBudur üzerinden dinamik paketler oluşturarak rekabetçi tatiller elde edebilecek.’’ dedi.

Münci Karakaya: 10 bin oteli sunuyoruz

Toplantıda konuşan MTS Genel Müdür Münci Karakaya ise, MTS Globe’un 1967 yılında Palma’da geleneksel incoming yapan bir acente olarak kurulduğunu söyledi. 

2010 yılında ise OTS’nin global otel sağlayıcısı olarak faaliyete geçtiğini kaydeden Münci Karakaya, Polonya, Hamburg ve Münih’te bürolarının olduğunu belirtti. Karakaya, ‘’Küreselleşme demek, tüm ürünlerinin fiyatının ve kalitesinin afişe olması denektir. Biz tur operatörlerine 10 bin kadar oteli toptan olarak sunuyoruz.’’ dedi.

TatilBudur

Kuzey Amerika, Güney Amerika ve Çin pazarlarına açılacak

MTS Global’in 19 ülkede ve 65 destinasyonda faaliyet gösterdiğini ve buralarda ofislerinin olduğunu kaydeden Karakaya,  ‘’Biz, son kullanıcıya değil, tur operatörlerine ürün sağlıyoruz. Yeni pazarlar olarak da çalışma yaptığımız yerler Güney Amerika, Kuzey Amerika ve Çin. Bu ülkelerden turist getirmek için çalışma yürütüyoruz. 2015-16 yıllarındaki gerileme dışında, büyüyerek yola devam ettik. Şirketin gelecek yılki ciro hedefi 1.1 milyar euro. Bunun için de yaklaşık 8 milyon turisti hareket ettirmeyi hedefliyor.’’ diye konuştu.

Gelecek yıl Türkiye’ye 1.2 milyon yolcu getirecek

Karakaya konuşmasının devamında, ‘’TatilBudur ile kuracağımız ortaklığımız ilk olarak İstanbul’da başlayacak. MTS Globe Türkiye’de 780 bin turiste hizmet verdi. Bunların yarısı teknoloji şirketleri, yarısı ise online üzerinden gelen misafirler. Gelecek yıl getireceğimiz yolcu sayısı 1.2 milyon civarında olacak. 

Jet2 İngiltere’den Türkiye 650 bin yolcu getirecek

Çalıştığımız en büyük tur operatörü Jet2. TUI’den sonra İngiltere’nin en büyük tur operatörü. Jet2 gelecek yıl İngiltere’den Türkiye’ye 650 bin yolcu getirecek. Onu Almanya takip ediyor. 

MTS Globe & OTS Globe’un varlığının en kuvvetli olduğu pazarlar Avrupa ve Amerika. MTS Globe & OTS Globe 2019 yılında toplamda 7 milyon müşteriye ve 985 milyon ciroya ulaştı. MTS Globe Grup 2019 yılında bünyesinde 45 milletten, 1.300 çalışan bulundurmaktadır. MTS Globe Turizm sektöründe sürdürülebilir büyüme ve yenilikçiliğiyle 50 yılı aşkın bir süredir hizmet veriyor.  

MTS Türkiye’nin ofisleri arasına İstanbul da eklendi. Buradaki ofisimiz aslında TatilBudur.  356 tane tur operatörü ile çalışıyoruz. Yeni kaynak pazarlarımız olacak. THY buralara ulaşıyor ve bize yeni kaynak pazarlar sunacak.

Jet2’nun İstanbul açılımını sağlamaya çalışıyoruz

Dünyada en hızlı gelişen hava yollarından biri olan Jet2’nun İstanbul açılımını sağlamaya çalışıyoruz. Yeni havalimanıyla slot almak kolaylaşıyor. 2021 senesinde İstanbul’a büyük bir kapasite yaratılmış olacak. Dünyanın her yanından müşterilerimiz gelecek. Gemi acenteliğimiz de var ama ama gemi acenteliğinden veya MICE’dan bahsediyorsak bunlar uzun vadeli işler. Biz OTS olarak sağlam zeminde ilerlemek ve İstanbul’u ayağa kaldırmak istedik. TatilBudur’un İstanbul’da, Jet2 ile gelen misafirlerin memnun kalacağı çok güzel bir otel portföyü var.

Mustafa Kemal Çubuk: Hedef 200 bin yolcu, 30 milyon Euro gelir

TatilBudur Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kemal Çubuk ise, İstanbul’la başlayan bu projenin deniz turizmi dışında kalan birçok şehri içine alacak şekilde büyüyeceğini söyledi. İstanbul’u dünyanın birçok noktasında satışa açmayı hedeflediklerini ve satışların başladığını kaydeden Çubuk, ‘’İlk aşamada operasyon İstanbul’da başladı. Bursa, İzmir, Kapadokya gibi yerlerde yaygın bir otel portföyü oluşturmayı hedefledik. Hedefimiz 200 bin yolcu ve 30 milyon Euro gelir. Bununla birlikte büyük bir tur operatör ile charter operasyonları yapmayı da planlıyoruz. MTS’in çalıştığı çok sayıda tur operatörü var. Bunlarla görüşme halindeyiz.’’ diye konuştu.

Deniz Karakaya: İş Birliği’nin ilk kısmı

MTS Globe Ürün Direktörü Deniz Karakaya ise, ‘’İki tarafa da büyük artılar sağlayacak iş birliğinin ilk kısmıydı. OTS’nin 65 destinasyodaki tüm satış kanalları TatilBudur’a açıldı. Buradan ortak bir sinerji yaratma hedefindeyiz. Destinasyonlarda birbirimizin alt yapısını kullanarak zamanı ve maliyeti düşürmeyi planlıyoruz. Bunlar 2 sene içinde faaliyete geçecek alanlar.’’ dedi. 



Bu Haber 17.12.2019 - 13:04:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.