''Almanya’da 8-9 milyon turist sayısına çok rahat ulaşabiliriz''

''Almanya’da 8-9 milyon turist sayısına çok rahat ulaşabiliriz''
Turizm gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’nin Almanya’da 8-9 milyon ziyaretçi sayısın ulaşabileceğini söyledi.

Türk-Alman Üniversitesi’nin Beylikdüzü’deki yerleşkesini ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizm gündemine ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Alman ziyaretçi sayısını çok rahat 8-9 milyona geirbiliriz

Türkiye’nin daha önce 5 milyon Alman ziyaretçi sayısına ulaştığını belirten Ersoy, ‘’Çok rahat biz bu rakamı 8-9 milyona getirebiliriz. Bu bağlamda da üniversite bizim için önemli.’’ diye konuştu.

132 olan kriter sayısı 156’ya çıktı

Türkiye’nin ‘güvenli turizm’ için başlattığı sertifikasyonda 132 olan kriterin 156’ya yükseldiğini söyleyen Mehmet Nuri Ersoy, sertifika programının Avrupa’da da kabul görmüş firmalar tarafından yapıldığını hatırlattı. Ersoy, ‘’Çok etkili bir şekilde çalışmaya başladı program. Bu sayede uygulamayı Avrupa ülkeleri de gördü ve yavaş yavaş Avrupa'yla olan turizm trafiği de açıldı." dedi.

Otellerin yüzde 50’sinin açılmasıyla ilgili hedefe ulaşacağız

Ersoy, bu ay, bu sene açmama kararı alan birçok otelin yeniden faaliyete geçtiğini belirten Ersoy, "Türkiye'de açık olan yatak kapasitesi hızla artmaya başladı. İnşallah çok olumsuz başlayan bir turizm sezonunu çok daha olumlu bir şekilde kapatacağız. En başından beri de söylemiştim, bu yıl otellerin yarısını açmak başarılı bir hedefti. İnşallah bu son gelişmelerle birlikte, o hedefe bu yıl ulaşacağız diye düşünüyorum.’’ diye konuştu.

Ersoy, başlatılan sertifika sisteminin, salgın bittikten sonra koronavirüsle ilgili kısımlarının ayıklanarak devam edeceğini bittikten sonra da uygulanmaya devam edileceğini hatırlattı.



Bu Haber 07.08.2020 - 16:15:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.