Bakan Ersoy: Formula 1 ihalesine çok önemli bir şart koyduk

Bakan Ersoy: Formula 1 ihalesine çok önemli bir şart koyduk

İstanbul Formula 1 sahası ihalesinin gelecek ay yapılacağını açıklayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ihaleye 2026 itibariyle Formula 1’i İstanbul’a getirme şartı koyduklarını söyledi.


İstanbul’da Anadolu Yakası turizm sektör temsilcileri ile bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Vakıflar Genel Müdürlüğünün portföyünde bulunan İstanbul Formula 1 sahası ihalesinin gelecek ay yapılacağını duyurdu.

İhaleye 2026 itibariyle Formula 1’i İstanbul’a getirme şartı koyduklarını söyleyen Ersoy, gerekli yatırımların yapıldığını ifade etti. Çok iddialı firmaların ihaleye girmek istediğini kaydeden Ersoy, ihalenin Formula 1'i 2026'dan itibaren Türkiye'de gerçekleştirilmesini garanti eden firmaya verileceğini belirtti. Ersoy bu tarz organizasyonların İstanbul’a gelmesinin çok önemli olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin ABD'den sonra dünyada en çok dizi-film ihraç eden ülke olduğunu aktaran Ersoy, Türkiye'nin film sektörünün pazar yeri olması için çalışmalar yaptıkları bilgisini verdi. Ersoy, “2026'dan itibaren İstanbul'un film sektörüyle çok önemli bir fuara ev sahipliği yapacak” dedi.



Bu Haber 21.03.2024 - 10:26:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.