Bakan Ersoy: Türkiye Avrupa’da açık ara lider

Bakan Ersoy: Türkiye Avrupa’da açık ara lider

ITB Berlin Turizm Fuarında açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Sürdürülebilirlik Sertifikası konusunda Türkiye’nin Avrupa’da lider olduğunu ifade etti.


Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ITB Berlin Turizm Fuarı’nda açıklamalarda bulundu.

Sürdürülebilirlik Sertifikası konusunda Türkiye’nin Avrupa’da lider olduğunu söyleyen Ersoy şu ifadeleri kullandı:

“Sürdürülebilir bir ülkeyim demekle olmuyor. Sertifika etmeniz gerek. AB’de özellikle kabul görmüş kuruluşlar tarafından bunu sertifika etmeniz gerekiyor. Bu bağlamda Türkiye GSTC ile 3 yıllık bir protokol yaptı ve konaklama tesisleri sertifikasyon sürecini başlattı. Biz aslında Türkiye olarak geriden gelmiştik ama Paris Antlaşması’na imza attıktan sonra çok hızlı bir yol aldık. Şu anda sertifikasyon konusunda Avrupa’da en iyi biziz. 17 bin civarında tesisimiz sertifikasyonunu tamamladı. Üç aşamalı bir sertifikasyon süreci. Bu tesislerden bine yakını da üçüncü aşamayı tamamlamış durumda. Şu anda Avrupa geneline baktığınızda açık ara birinci sıradayız. Sezon başına kadar da ilk aşamayı bütün tesislerin tamamlayacağını ve 21 binden fazla Sürdürülebilirlik Sertifikasının birinci aşamasını tamamlayacağını öngörüyoruz. Yaptığımız kanuni düzenlemelerle yeni açılan tesisler direkt üçüncü aşamadan açılıyor. Yeni açılanlar zaten sisteme uygun başlıyorlar. Geçmişten gelenler de bir süreç dahilinde kendilerini adapte ediyorlar. Ama konaklama sektörü dediğiniz zaman Türkiye açık ara lider.”

Sertifikasyon sürecini turizmin yan sektörlerine de yaymayı planladıklarını belirten Ersoy, “Şimdi biz yan sektörlerle bunu desteklemeyi düşünüyoruz. Restoranlara, seyahat acentelerine, transfercilere yayarak turizmin bütün sektörlerine aşamalı bir şekilde sürdürülebilirlik sertifikasyon programını yaymayı planlıyoruz.” şeklinde konuştu.



Bu Haber 05.03.2024 - 15:36:29 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.