Muhittin Böcek’ten Bakan Ersoy’a: Bu kadar ucuz siyaset olmaz

Muhittin Böcek’ten Bakan Ersoy’a: Bu kadar ucuz siyaset olmaz

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, kendisini alt yapı yatırımları yapmamakla eleştiren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a “Bu kadar ucuz siyaset olmaz” yanıtını verdi.


Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve başkan adayı Muhittin Böcek, 31 Mart yerel seçimleri öncesi proje ve hedeflerini açıkladığı bir basın toplantısı düzenledi.

“Kirli siyaset yapmaya gerek var mı?”

Toplantıda Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Antalya Büyükşehir Belediyesinin yapmadığı arıtma tesisini Bakanlığın yaptığı şeklindeki eleştirilerine yanıt veren Muhittin Böcek “Kültür ve Turizm Bakanı ile ilgili bir tweet attım. Üzerinden bir hafta geçti, hala ses yok. Bakan Mehmet Nuri Ersoy, yaptığı ziyaretlerde CHP’li belediyeler arıtmaları yapmıyor, biz yapıyoruz diyor. Kemer Atık Su Tesisini geçtiğimiz günlerde ziyaret etmişler ve bitireceğiz diye açıklama yapmışlar. Geçtiğimiz mayıs seçimlerinde cumhurbaşkanımız geldi ona da öyle söylediler. Kimse babasının malını bağışlamıyor. Antalyalının parasını veriyoruz. İkimizin imzası var. 27 yıllık atık su gelirini verdik ona. Büyükşehirle beraber yapıyoruz demek yerine kirli siyaset yapmaya gerek var mı? Bu kadar ucuz siyaset neden yapılır? Bakanımız ‘Paramız yok’ dedi. Antalya’dan kazanıp Antalya’ya yatırım yapılmıyor. En azından burada yarısını siz verin dedik onu da vermediler. Şimdi toplantılar yapıyor Sayın Bakanımız muhtarlarımızla, belediye başkanı adaylarıyla çalışıyorlar. Antalya’da tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz.” şeklinde konuştu.

“77 projeyle yola çıktık, 182 proje tamamladık”

“Büyükşehir'e talip olurken 7’den 70’e 77 proje dedik. Vaadimizden fazlasını yaptık. Şu anda 182 proje tamamlamış oluyoruz.” diyen Böcek, yaptıkları çalışmalarla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Yaptığımız 1.8 milyar TL’lik bütçe mazot ve enerji parasıdır. 2022 yılında Ekim ayında ASAT’a 34 milyon elektrik parası geldi. 2023 yılı Ekim ayında ise 184 milyon elektrik parası geldi. Sadece bir aylık elektrik bedeli bu. Türkiye’de 30 Büyükşehir Belediye arasında sudaki KDV indirimini ilk uygulayan belediyeyiz.

3 bin 311 kilometre içme suyu hattı yaptık. Türkiye’de 30 Büyükşehir arasında bu bir ilktir. 514 kilometre kanalizasyon yaptık. Aksu’ya gidin orda köfteciler vardır yanında kokudan durulmazdı. Kepez ilçesine 162 km kanalizasyon yaptık. Finike’nin denizin kenarındaki 8 mahallede kanalizasyon yoktu. Bunları dahi tamamladık. Beş yıllık süreçte 77 projeyle yola çıktık, 182 proje tamamladık. Antalya’mız konserlerin iptal edilmediği siyaset üstü bir şehirdir. Antalya’mızda ne Ata’mızdan ne de Cumhuriyeti’mizden öden vermedik, vermeyeceğiz. Biz önce bize seven seçen insanlara Allah’ımıza hesap veriyoruz. Sonra halkımıza hesap veriyoruz. Ben Antalya’da 2002 yılından itibaren muhalefette çalışan bir belediye başkanıyım. Antalya’nın en büyük fuar ve kongre merkezini yaptık. Doğal gazı bitmiş bir Konyaaltı inşa ettik.

“EXPO için Antalya’daki bütün belediyelerin gerçekleşen bütçelerinin binde 2’sini aldılar”

Antalya’da 2 olan festival sayısını 8’e çıkardık. Ülkede ortaya çıkan ekonomik krize rağmen hizmetlerimiz hiç aksamadı. Hatırlarsınız hükümet ‘EXPO alanına tramvay yapıyoruz’ diye lansman yaptı. Seçimden sonra EXPO’nun tramvay parasını, 379 milyon TL’yi Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden aldılar. Bugünün parasıyla 2 milyar TL’dir. EXPO için Antalya’daki bütün belediyelerin gerçekleşen bütçelerinin binde 2’sini aldılar. Şu an EXPO’da sünnet düğünü yapılıyor. EXPO hevesimiz 6 ay sürdü, sonrasında atıl bir şekilde bırakıldı. Antalyalı vatandaşlarımızın parasını oraya yatırdık. Şimdi düğün yapılıyor. Yeni dönemde Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak EXPO alanında gastronomi festivali gibi birçok etkinlik yaparak EXPO alanını canlı tutacağız. EXPO alanına yönelik tarım ve turizm alanına yönelik önemli projelerimiz olacak.”



Bu Haber 28.02.2024 - 09:40:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • 14 bin kişi huzursuz

    Vatan Sevdası 29.02.2024 - 12:43

    Turizm Bakanı sosyal medyayı çok iyi kullanan güzel konuşan kitlelere iyi hitap eden,birer tatlı dilli hatip 14 bin Turist Rehberini karşısına aldı. Sanıyor musunuz bu Turist Rehberleri bu yasa tasarısını mesleklerini kaybetme tehditini unutacak. 14 bin eğitimli iyi konuşan Turist Rehberi seçim öncesi ve sonrası binlerce takipçisi olan sosyal medya hesaplarında çok katı muhalefet yapabilirler ve Turizm bakanını koltuğundan bile edebilirler. Bu konuda büyük hata yapıldı rehberler artık huzursuz

  • Bu Seçim Çok Zor

    Sayın Tütüncü 29.02.2024 - 10:36

    Sayın Tütüncünün işi çok zor neden mi? İlçelerdeki yanlış kişiler belediye başkan adayı seçildi, Aksu da Halil Şahin beyin yapmış olduğu hatalardan dolayı halk bezdi, şimdi başka bir aday ile AKSU da ortaya çıkıyorlar ancak çok zor bu da Büyükşehiri zorlar, yine aynı şekilde Serik içinde aynı Gökten inme bir aday koydular SERİK halkı ve ilçe yönetimi tarafından kabul görmeyen bir aday! Buradan da Büyükşehire Hakan Bey için EKsi yazar. Hakan Beyin köylerde pek etkisi yok, bilinirliği yok, gördüğümüz kadarı ile de merkezi yerlerde geziyor, ATSO gibi oda ve borsaları ziyaret ediyor Sayın bakan ile, Köylere vekillerinde gitmesi ayrı ayrı kol gezmesi gerekirken şuana kadar bir gezen giden yok! AKP vekilleri piyasada yok.

  • BÖCÜK

    JR Ekinci 28.02.2024 - 10:05

    Sayın Böcek, çöpleri toplatsa, otobüs seferlerine odaklansa daha isabetli olur. Botokslu yüzünü bize gösterdiği kadar hizmet yapmadı. Diğerleri gibi, seçim arifesi başladı kaldırım/asfalt yenilemeye.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.