Mehmet Nuri Ersoy: Van’ı dünya vitrinine çıkaracağız

Mehmet Nuri Ersoy: Van’ı dünya vitrinine çıkaracağız
Yerel seçimler kapsamında başta Antalya olmak üzere, illeri gezerek iktidar partisine mensup belediye başkan adaylarına destek veren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Samsun’un ardından Van için hazırlanan ‘turizm master planı’nın da lansmanını yaptı.

Ak Partili belediye başkan adaylarının seçim çalışmalarına destek vermek için şehir gezileri yapıp turizmcilerle buluşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bakanlık olarak belediyelerden ısrarla turizm master planı talep ettiklerini söyledi. 

Samsun’un turizm master planı hazırlayan Van’ın bu konuda öncü olduğunu belirten Ersoy, 2027 yılında Van’ın 2 milyon 175 bin ziyaretçi sayısına ve 494 milyon dolar turizm gelirine ulaşmasının hedeflendiğini anlattı.

"Van'a 8 basın mensubu ve 8 influencer getireceğiz"

Van'ın turizmdeki geleceği için 47 politika, 16 öncelikli alan ve bunlar doğrultusunda hayata geçirilmesi gereken 10 kapsamlı projenin belirlendiğini ifade eden Mehmet Nuri Ersoy, şunları söyledi:

"Van'ın bu konumunu güçlendirmek ve daha da geliştirmek için TGA çatısı altında uluslararası düzeyde marka iletişim çalışmaları yürütüyor, ağırlama etkinlikleri gerçekleştiriyoruz. 29 Haziran-7 Temmuz tarihleri arasında Van'da gerçekleştireceğimiz Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında, özel olarak düzenleyeceğimiz iki etkinlikte 8 basın mensubu ve 8 influencer olmak üzere toplamda 16 kişiyi ağırlamayı planlıyoruz. 2021'de İstanbul'da başlattığımız Türkiye Kültür Yolu Festivali bugün 7 bölgemizdeki 16 farklı şehrimizde düzenlenir duruma gelmiş. Van da artık, Avrupa Festivaller Birliği üyeliğine de kabul edilen bu festivalimize ev sahipliği yapacak şehirlerimizden biridir. Gastronomisinden kültür varlıklarına, doğal güzelliklerinden tarihi mirasına Van'ı, Türkiye'nin en büyük kültür, sanat ve turizm markasının bir parçası olarak dünya vitrinine çıkaracağız."


Bu Haber 28.03.2024 - 09:46:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.