Lanta Tur iflasına Putin el koydu, Rusya tatilcilerin yaralarını saracak

Lanta Tur iflasına Putin el koydu, Rusya tatilcilerin yaralarını saracak
Rusya'nın büyük tur opetatörlerinden “Lanta-Tur Voyaj”ın iflas etmesiyle patlak veren skandala Putin el koydu. Birkaç bin turisti mağdur eden iflasın yaralarını devlet acilen saracak.


Turizm ve Spor Bakanı Vitali Mutko ile görüşen Putin, “Şirket bugüne kadar normal çalıştı, ilk görünüşe göre kriminal bir durumu da yok. Tamamen ekonomik zorluklardan kaynaklanan bir sorun yaşanmış” dedi ve çözüm yolunu açıkladı:
 
Putin, devlet bankalarından birinin mağdur duruma düşen yolculardan kaynaklanan borçları ödeyerek sorunun halletmesini istedi. Putin, “Basit bir yol bulalım, sıradan vatandaşımızın haklarını garanti altla alalım. Kaldı ki onlar tur paralarını sonuna kadar ödemişler” dedi.
 
İzvestiya gazetesi “Lenta-Tur Voyaj”ın otel ve havayolları dahil acil borçlarının ödenmesi için devlet bankası VTB’nin görevlendirildiğini yazdı. Ödeme, yurtdışında kalan 1500 kadar yolcunun otel ve bilet mastaflarını kapsayacak.
 
Bakan Mutko, "Lanta-Tur" yolcusu 1416 turistin Tayland, Vietanam ve Dominik Cumhuriyeti'nde kaldığını söyledi. (Türktus)


Bu Haber 01.02.2012 - 10:29:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.