Hyve Group MITT Moskova’dan çekildi, bundan sonra ne olacak?

Hyve Group MITT Moskova’dan çekildi, bundan sonra ne olacak?

Türkiye'deki EMITT Fuarının organizatörü olan Hyve Group MITT Moskova Fuarından çekildi.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Türkiye'de EMITT Fuarının da organizatörü olan ve 2019 yılında Küba, Venezüela gibi ülkelere uyguladığı ambargo ile gündeme gelen İngiliz Hyve Group, Rusya pazarından çıktığını duyurdu.

"Yönetim kurulumuz Rusya ve Ukrayna arasındaki çatışmaları yakından takip ederken çalışanlarının esenliğine ve güvenliğine dikkat ediyor. Durumun daha da ağırlaşması nedeniyle yönetim kurulu resmi olarak Rusya pazarından çıkmaya karar verdi." denilen açıklamada, şirket bünyesinde çalışan 206 kişiden 87'sinin İngiltere'ye taşınmalarına yardım edileceği kaydedildi.

MITT Moskova Fuarı bundan sonra yapılabilecek mi?

MITT Moskova Fuarının yüzde 100'üne sahip Hyve Group'un Rusya pazarından çıkmasıyla fuarın kaderinin ne olacağı sorusu gündeme geldi.

Uzmanlar, İngiliz hükümetinin Rusya'daki tüzel kişiliğinin artık yasadışı duruma geldiğine inanıyor. Uzmanlara göre, MITT Moskova'nın kurtarılması için kurucuların değiştirilmesi ve ticari markanın yeniden tescil edilmesi gerekiyor.

MITT Direktörü Artem Chernyshov ise o kadar kötümser olmadığını belirtiyor. Chernyshov, "MITT Moskova şüphesiz 2023 yılında kapılarını açacak. Evet, fuar Rusya'da yapılacak, Hyve Expo International Rusya'daki faaliyetlerine devam edecek ve bağımsız organizatör olacak. Kurucuların değişmesine kadar fuarı kurtarmak için elimizden geleni yapacağız." ifadelerini kullandı.



Bu Haber 17.03.2022 - 09:45:22 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.