Hyve Group Rusya’nın ardından Türkiye’den de çekildi

Hyve Group Rusya’nın ardından Türkiye’den de çekildi

İngiliz fuarcılık şirketi Hyve, MITT Moskova’nın ardından EMITT’ten de çekildi.


Ukrayna’ya düzenlediği operasyondan dolayı Rusya’ya getirilen ambargoları gerekçe göstererek bu ülkeden çekilen İngiliz fuarcılık şirketi Hyve, dünyanın önde gelen fuarları arasında yer alan EMITT’ten de çekildi.

Dünya gazetesinden Kerim Ülker’in haberine göre, her yıl dünyanın farklı bölgelerindeki 14 ülkede 130’dan fazla fuar ve konferans düzenleyen Hyve Group, Türkiye’de zarar eden birimini sattı ve ülkeden çekildiğini açıkladı. Grubun İstanbul’daki firması Hyve Fuarcılık Anonim Şirketini ve yan kuruluşlarını ICA Events'e 166 milyon liraya (8 milyon sterlin) devrettiği kaydedildi.

Türkiye’den çekilmesini jeopolitik riskler ve döviz kurlarıyla ilgili risklere bağlayan Hyve Group Türkiye'de yılda beş etkinlik düzenliyordu.

2011 yılında Türkiye’ye adım atan İngiliz devi Yem Fuarcılık adlı Türk şirketine yaklaşık 16 milyon sterlin ödemişti. Bir anlamda İngiliz şirket, 11 yıl önce 16 milyon sterline aldığı Türkiye birimini yarı fiyatına devretmiş oldu.

Hyve’nin Türkiye varlıklarını alan ICA Events ise İngiltere, Polonya, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kazakistan, Özbekistan ve Çin’de 50'den fazla fuar, ticari sergi ve konferans düzenliyor. Bir anlamda ICA Events, bu satın almayla da Türkiye pazarına girmiş oldu.



Bu Haber 18.10.2022 - 08:31:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.