EMITT’te Türk acentesine dönük ‘ABD ambargosuna’ kınama

EMITT’te Türk acentesine dönük ‘ABD ambargosuna’ kınama
Küba operasyonları düzenleyen Days Tours’un ABD ambargosu gerekçe gösterilerek EMITT Fuarı’ndan yer verilmemesine tepki geldi.

Küba turları düzenleyen Days Tours’a, ABD ambargosu gerekçe gösterilerek stant verilmemesine Seyahat Acentaları Yöneticileri Derneği’nden tepki geldi geldi. Dernek adına genel sekreter Mehmet Gem imzasıyla yapılan açıklamada, söz konusu ambargonun onu kırıcı olduğu belirtildi. Açıklamada, fuarın destekçisi olan TTYD ve TÜROFED’in kamuoyuna açıklama yapması gerektiği kaydedildi.

SAYD tarafından yapılan açıklama şöyle:

EMITT Fuarının düzenleyicisi, İngiltere merkezli Hyve Group’un TÜRSAB üyesi seyahat acentalarının Küba, İran ve Venezüela gibi destinasyonların tanıtımını, Amerikan ambargosunu öne sürerek, engellemesini şiddetle kınıyoruz. Osmanlı döneminde yabancılara tanınan kapitülasyonları hatırlatan bu uygulama, hepimizi derinden yaralamış ve onurumuzu kırmıştır.

Yaşanan olayı, global ticari yaşamın gereklerine bağlayarak, sıradan bir vaka gibi algılamak sektörümüz açısından büyük bir yanılgı olacaktır.

Rekorlar kırarak konulmuş hedefleri yakalayıp geçen turizm sektörü, EMITT Fuarının düzenleyicisinin kendi ticari kaygıları yüzünden ülkemize turist gönderen ülkelere tahditler koyarak, fuara katılmamalarını sağlaması, sektör otorite, yetkili, kurum ve kuruluşlarının onayı alınarak yapılıyor gibi gösterilmesi veya algılanması halinde, ülke turizmine büyük zarar verecektir.

Yaşanan olay ciddidir ve vahimdir!

Devam etmesine göz yumulması ve “alışılması” yapılabilecek en büyük hatalardan biridir.

SAYD olarak bu vahim olay karşısında başta Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TÜRSAB olmak üzere sektörün tüm bileşenlerini duyarlı olmaya çağırıyoruz.

Ayrıca EMITT fuarının uzun yıllardır destekçisi olan ve fuarı bu günlere getiren TÜROFED ve TTYD’nin de yaşanan olayla ilgili karar ve düşüncelerini kamuoyuyla paylaşmasını bekliyoruz.

SAYD olarak önerimiz ise;

Sektörümüzü sadece gelir kapısı ve Pazar olarak gören, adı uluslararası olup kendisi yöresel panayır haline dönüşmüş EMITT yerine, hedef pazarlarımızı ve yakın coğrafyamızı kucaklayacak gerçek anlamda uluslararası bir fuarın, tüm sektör bileşenlerinin güç birliğiyle hayata geçirilmesidir.



Bu Haber 10.02.2020 - 09:56:00 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Y. Murat Ozguc 12.02.2020 - 04:55

    Kesinlikle katılıyorum. Ayrıca bir acenta fuara katılmak istiyor amborgo dolayısı ile satış yapar veya yapmaz müşterisini oraya götürebiliyorsa fuar yönetimine ne bundan? Bence de Emitt misyonunu çoktan tamamladı iyisine ve yenisine ihtiyaç var.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.