Her iki Rus turistten biri tur operatörünün kapısını çalıyor

Her iki Rus turistten biri tur operatörünün kapısını çalıyor
Rus turistlerin tatil satın alma süreçlerini inceleyen bir araştırmaya göre, bu ülke vatandaşlarının tur operatörlerini kullanma oranı Avrupa ülkelerine kıyasla daha yüksek. Online satın almada ise Avrupa'nın gerisindeler.

Travelport şirketi, Rusya’da turistlerin yüzde 51’inin seyahat rezervasyonu yaparken tur operatörlerinin hizmetlerini kullandığını belirtti. Almanya, İtalya, İngiltere, Fransa ve İspanya’da seyahat şirketlerinin teklifleri turistlerin yalnızca üçte birinin dikkatini çekiyor.

Gazetem.Ru'da yer alan habere göre, online rezervasyonlar söz konusu olduğunda ise bunun tam tersi geçerli. Avrupalıların yarısından fazlası bu tür acenteler yardımıyla turist seyahatlerini düzenlerken, ankete katılan Rusların sadece yüzde 32’si seyahat rezervasyonu için online seyahat acentelerinin hizmetlerini kullanmayı tercih ettiklerini söyledi.

Bir tur seçim söz konusu olduğunda, incelemelere ve yorumlara sahip siteler Rus turistlerde en büyük etkiye (yüzde 85) sahip iken, uzmanların önerileri ise ikinci sırada bulunuyor. Aynı zamanda yüzde 80’i arkadaşlarının fotoğraflarına ve videolarına dikkat ediyor. Yüzde 39’u ise sesli arama işlevini kullanıyor. Rus turistlerin yüzde 52’si hangi seyahat şirketlerinin veya online incelemelerin güvenilir olduğunu bilmiyor, bu yüzden diğer kaynaklara başvurmanın gerekli olduğunu düşünüyorlar.

Rus turistler seyahatte ortalama 17 çeşitli siteye giriyorlar. Bu yüzden turistlerin yüzde 58’inin ücretsiz internet erişimi olan otelleri seçmeleri şaşırtıcı değil. Online olmalarının en önemli sebeplerinden birisinin arkadaşları ve aileleri ile iletişimde kalma imkanı olduğu belirtildi.



Bu Haber 16.11.2018 - 11:47:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.