Genç Turizmciler’den terör açıklaması

Genç Turizmciler’den terör açıklaması
Genç Turizmciler Derneği, terör olaylarıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı.


Başkan Bulut Bağcı adına yapılan açıklamayı aktarıyoruz.
 
Biz turizm ve gençlik adına faaliyet yürüten tarafsız ve bağımsız bir sivil toplum kuruluşu olarak, son günlerde ülkemizde meydana gelen ve sivil insanların canına kast eden terör olaylarını şiddetle kınıyoruz. Olayda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, geride kalan yakınlarına baş sağlığı diliyoruz.
 
Bilindiği üzere 20 Ağustos Pazartesi günü, Ramazan Bayramının ikinci gününde, milletimizin bayram coşkusunu yaşadığı bir vakitte, Gaziantep’te meydana gelen bombalama olayı sonucunda dördü çocuk olmak üzere toplam dokuz masum vatandaş hayatını kaybetmiştir. Ayrıca saldırıda 69 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralıların 4’ünün durumu ağırdır. Akşam vakti, şehrin en işlek caddelerinden birinde meydana gelen bu terör olayı tüm ülkemizi yasa boğmuş, Gaziantep’i kana bulayan eli kanlı teröristlere tüm Türkiye’den tepki yükselmiştir. Güvenlik birimlerinin hızlı çalışmaları sonucunda olayın içyüzü büyük oranda ortaya çıkartılmış ve birçok fail gözaltına alınmıştır. Olay, su götürmez bir şekilde malum terör guruplarının saldırısı olarak kayıtlara geçmiştir.
 
Terörle istediğini elde edeceğini sanan kişi veya kişiler asla amaçlarına ulaşamayacaklarını bilmelidirler. Biz ülkenin yarınları için çaba gösteren gençler olarak; hiçbir gerekçe, ideoloji ve davanın çocuk, kadın ayrımı yapmaksızın masum insanları öldürmeyi haklı göstermeyeceğinin bilinmesini istiyoruz. Böyle bir katliamın açıklanabilir bir nedeni olamaz. Dünyada örneği az görülür bir şekilde amaçsızca gerçekleştirilen bu saldırı, lanetlenmesi gereken bir terör olayı olarak tarihteki yerini alacaktır. Bu saldırıyı gerçekleştiren odaklar ise kamu vicdanından asla kurtulamayacaktır. Söz konusu saldırılar sorunların çözülmesinin aksine, daha da artmasına neden olacaktır. Bu sebeple sorumlu tüm sivil toplum örgütlerinin barışa ve kardeşliğe kasteden bu tür saldırıları kınaması gerektiğini düşünmekteyiz.
 
Terör olaylarına en iyi cevabı insanımızın huzuru ve kalkınması için daha çok mesai harcayarak vereceğimize inanıyoruz. Biz Genç Turizmciler olarak gençlik ve turizm adına yürüttüğümüz faaliyetlere daha da hız verdik. Diğer tüm alanlarla birlikte turizmin bu kaotik atmosferden olumsuz etkilenmemesi adına ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduğumuzu kamuoyuna saygı ile bildiririz.
 




Bu Haber 29.08.2012 - 12:15:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.