Genç Turizmciler Derneği'nden teröre karşı siyah kurdale eylemi

Genç Turizmciler Derneği'nden teröre karşı siyah kurdale eylemi
Bilindiği üzere son aylarda artan terör olayları ülkemizin birlik ve beraberliğine zarar verici, toplumumuzun huzurunu bozmaya yönelik dayanılmaz bir noktaya gelmiştir.


 
Genç Turizmciler Derneği olarak şunu vurgulamak istiyoruz: Terörle istediğini elde edeceğini sanan kişi veya kişiler asla amaçlarına ulaşamayacaklarını bilmelidirler. Biz ülkenin yarınları için çaba gösteren gençler olarak; hiçbir gerekçe, ideoloji ve davanın çocuk, kadın ayrımı yapmaksızın masum insanları öldürmeyi haklı göstermeyeceğinin bilinmesini istiyoruz. Terör eylemlerini gerçekleştirenlere de burada, sizler aracılığı ile seslenmek istiyoruz: Daha ne kadar bu alçaklığı sürdüreceksiniz? 
 
Bugün burada ise terör eylemlerini kınamak, terörden zarar gören insanların acısını paylaşmak, Türkiye ve Dünya kamuoyunun dikkatini çekmek ve terörün herkesin sorunu olduğuna dair farkındalık yaratmak için araçlara siyah kurdele takacağız. 
 
Turizm faaliyetlerinin barış ortamında daha fazla gelişim eğilimde olması ve turistlerin kendilerini güvende hissedecekleri huzurlu ortamları tercih etmeleri, terör olaylarından en çok turizm sektörünün olumsuz olarak etkilenmesine zemin hazırlamaktadır.
 
Türkiye son 20-25 yıl içinde turizmini geliştirmeye çalışırken ve toplumsal barışı tesis etmek için uğraşırken terör belası yakamızı bırakmış olsa; bugün Güneydoğu Anadolu Türkiye'nin çok önemli bir turizm destinasyonu olabilirdi. Bugün kör bir davanın arkasında yok olup giden birçok insan, sektörün yarattığı bereketten ekmek yiyebilirdi. 
 
Terör eylemlerinden turizm sektörünün en az hasarla sıyrılabilmesi için, başta Türkiye olmak üzere diğer ülkelerin uygulaması gereken önlemleri sıralamak istiyoruz: 
 
- Ülkeler arasında uluslararası işbirliğinin terörizme karşı mücadelede etkili olması için gereken çabalara destek vermek, 
- Krizlerin turizm ekonomisine etkilerinin sağlıklı olarak tespitini sağlayacak, sektör-devlet koordinasyonunu temin edecek sektör izleme ve koordinasyon komitesi oluşturmak, 
- Bilgi teknolojilerinden yaralanarak sektördeki işletmelerin tam zamanlı doluluk oranları, iptaller vb. verileri koordinasyon komitesi ve kriz masasına aktarabilecek yazılım programları geliştirmek, 
- Turizm Bakanlığı bünyesindeki kriz masasını yeniden yapılandırarak, sektör temsilcileri ve akademisyenlerin de katılımıyla krizlerin yönetilmesini, yaşanan her türdeki krizi fırsat olarak değerlendirebilme yönünde eylem planları geliştirmek ve uygulamak,
- Kriz iletişimi ön plana alınarak, konuya ilişkin yapılacak her türlü bilgilendirmeyi sektör bilgisi, iletişim donanımı ve medya ilişkileri açısından bilgili tek bir sözcü aracılığıyla açıklamak, 
- Turizm endüstrisine zarar verecek görüntü ve haberlerin yayınına yönelik denetimleri bağımsız medya ilkesi uyarınca Basın Konseyi aracılığıyla yapmak, 
- Eğer terör olayları sebebiyle ülkeler için olumsuz bir imaj durumu söz konusu ise uluslararası düzeyde tanıtım kampanyaları başlatılarak bu imajın düzeltilmesine yönelik terörizmle mücadelede kullanılan kaynaklar başta olmak üzere finansman kaynaklarından yararlanmak. 
 
Söz konusu stratejilerin hayata geçirilmesi terör sebebiyle oluşması muhtemel krizlerin en az kayıpla atlatılmasına imkân sağlamakla birlikte önemli avantajlar da oluşturabilecektir.
 
Terör olaylarına en iyi cevabı insanımızın huzuru ve kalkınması için daha çok mesai harcayarak vereceğimize inanıyoruz. Biz Genç Turizmciler olarak gençlik ve turizm adına yürüttüğümüz faaliyetlere daha da hız verdik. Diğer tüm alanlarla birlikte turizmin bu kaotik atmosferden olumsuz etkilenmemesi adına ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduğumuzu kamuoyuna saygı ile bildiririz. 
Genç Turizmciler Derneği Başkanı
Bulut BAĞCI
 


Bu Haber 16.09.2012 - 19:47:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.