Genç Turizmciler Derneği’nden garsonlara ücretsiz psikoloji eğitimi

Genç Turizmciler Derneği’nden garsonlara ücretsiz psikoloji eğitimi
Turizmcilerin, ziyaretçi düşüşüne yönelik önlem çalışmaları devam ediyor. Genç Turizmciler Derneği de bu yönde bir adım atıyor. Dernek, İzmir'de başlamak üzere cafe ve restoranlarda çalışan garsonlara ücretsiz insan psikolojisi ve misafir memnuniyeti dersi verecek.


İzmir Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerinden yapılan derlemeye göre, İzmir'e yılın ilk 7 ayında gelen turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,94 düştü. Söz konusu dönemde İzmir'e 643 bin 463 turist geldi. Kente gelenlerin yüzde 82'sini hava yolunu, yüzde 18'ini ise deniz yolunu tercih edenler oluştururken, temmuz ayında İzmir'i ziyaret eden turist sayısı geçen yıla göre toplamda yüzde 4,8 düşüşle 218 bin 103 oldu.

2015 yılının temmuz ayında hava yolu girişlerinde, geçen yıla göre yüzde 4,73 artış, deniz yolu girişlerinde ise yüzde 32,33 azalma gerçekleşti.

Turizm sektöründe artışın ve tanıtımın kalıcı olmasını sağlamak için, özellikle şehir merkezindeki cafe ve restoranlarda, gelen turistlerin çoğunun en çok garson/servis elemanlarıyla ietişim halinde olduğunu söyleyen Genç Turizmciler Derneği İzmir Şube Başkanı Yıldırım, ‘’Servis Elemanı Arkadaşlarımız birer yedek psikolog gibidir.Turist rakamlarımızın kalıcı olması ve ileriye doğru büyümesini istiyor isek kelebek etkisi misali garsonların sertifikalı olmasını önemsemeliyiz ’’ dedi.

Şehrin tanıtılmasında turist ve garson arasındaki ikili ilişkilerin, servis teknikleri kalitesinin ve Türk misafirperverliğinin vurgulanmasının çok önemli olduğuna dikkat çeken Yıldırım, üniversitelerde her sene yapılan ücretsiz kariyer günleri ve kişisel gelişim eğitimlerine benzer şekilde, bu sene şehir merkezlerindeki en popüler cafe ve restoranlarda, garsonlara ücretsiz insan psikolojisi ve misafir memnuniyeti eğitimi verileceğini belirtti.

Öncelike İzmir’de başlayacak ücretsiz psikoloji ve misafir memnuniyeti eğitimi çalışması, sonrasında, dernek şubeleri olan İstanbul, Ankara ve Diyarbakır’da da faaliyete geçecek.



Bu Haber 16.08.2015 - 10:30:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.