Fuarlar küresel ekonomiye kaç milyar dolarlık etki ediyor?

Fuarlar küresel ekonomiye kaç milyar dolarlık etki ediyor?

Fuarcılığın uzun yıllara dayanan bir serüveni olsa da, bu sektörün ekonomik etkilerine dair ilk defa bir araştırma yapıldı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Fuar Endüstrisi Küresel Birliği (UFI), Bağımsız Fuar Organizatörleri Derneği (SISO) ve Oxford Economics'in yaptığı ortak araştırmaya göre, küresel ölçekte yılda ortalama 325 milyar dolar bir ekonomik değer üreten küresek fuarcılık sektörü, bu hacmiyle makine aletleri ve cerrahi ekipman sektörü ile aynı büyüklüğe sahip.

UFI Başkanı Craig Newman, ''Araştırmanın ortaya koyduğu veriler, paydaşlarımızla konuşurken bu sektörün ne kadar önemli olduğunu göstermemize yardımcı olacak. Ayrıca, 3 milyon insanı istihdam edem bu sektörün bir paçası olmaktan gurur duyuyorum'' dedi.

Oxford Economics tarafından UFI'nin fuar metriklerine dayanarak yapılan ve Asya-Pasifik, Orta ve Güney Amerika, Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Amerika'daki bölgesel verilerle desteklenen ''Fuarların Küresek Ekonomik Etkileri' isimli raporun temel bulguları şöyle:

1. GSYİH'ye direkt 81,1 milyar dolar katkı sağlayan fuarcılık sektörünün küresel toplam ekonomik etkisi 325 milyar dolar.

2. Bu rakam, Macaristan, Kuveyt, Sri Lanka ve Ekvador gibi ülkelerin ekonomilerinden daha büyük.

3. 2018 yılında düzenlenen 32 bin fuara dünyanın 180 ülkesinden 4,5 milyon sergici, 303 milyon ziyaretçi katıldı.

4. Fuarların planlanması ve düzenlenmesi ile katılımcıların direkt harcamaları 198 milyar dolarlık bir değer ortaya çıkarıyor.

5. 2018 verilerine göre, küresek fuarcılıkta lider bölge yüzde 37 pay ve 112 milyon ziyaretçi ile Avrupa. Onu, 91 milyon ziyaretçi ile Kuzey Amerika ve 82 milyonla Asya-Pasifik izliyor.

6. Ancak Fuarların GSYİH'ye etkisi açısından liderlik 92,3 milyar dolarla (yüzde 47) Kuzey Amerika. Onu 57 milyar dolar ve yüzde 29 payla Avrupa takip ediyor.

7. Genel olarak fuarlarda şirket başına ortalama 71 bin 700 dolarlık satış gerçekleşiyor. Bu da metrekare başına ortalama 8 bin 800 dolarlık satış anlamına geliyor.



Bu Haber 24.04.2019 - 15:32:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.