Yıldıray Karaer: Yüzde 15-20’lik bir artış bekliyoruz

Yıldıray Karaer: Yüzde 15-20’lik bir artış bekliyoruz

Utrect Turizm Fuarında açıklamalarda bulunan Corendon Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, Hollanda pazarında yüzde 15-20 oranında bir artış beklediklerini ifade etti.


Hollanda’da düzenlenen Vakantiebeurs Utrect Turizm Fuarı kapılarını açtı. 14 Ocak’a kadar sürecek fuara, Türkiye 200 metrekarelik stantla katıldı.

Fuara Türkiye eksenli 25’in üzerinde firmanın katılım sağladığı öğrenildi.

Fuara katılan Corendon Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, 2024’te uçak kapasitelerini yüzde 15 artırdıklarını belirterek, ”Türkiye’ye bir ilginin olduğunu görüyoruz. Ön rezervasyonlarda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 45’lik bir artış söz konusu. Ancak geçen yıl bir fiyat şoku nedeniyle talep biraz durmuştu. Şu anda bu şok atlatıldı. Eğer bu yıl ciddi bir sorun yaşanmazsa yüzde 15-20’lik bir artış bekliyoruz” dedi.

Karaer ayrıca, Türkiye dahil 15 ülkeye 900 bin koltuk ayırdıklarını. Bunun 3’te birinden fazlasını Türkiye’ye kalanını da diğer 14 ülkeye planladıklarını söyledi.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, Avrupa pazarına ilişkin ilk resmin Vakantiebeurs Utrecht Turizm Fuarı’nda çekildiğini belirterek 2023’te bir önceki yıla göre Avrupa pazarının yüzde 10 artış gösterdiğini söyledi.



Bu Haber 12.01.2024 - 09:20:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.