'En büyük hissedar' resmen Thomas Cook'a talip

'En büyük hissedar' resmen Thomas Cook'a talip

Zor günler yaşayan Thomas Cook, şirkette yüzde 18 hissesi bulunan yatırım grubundan teklif aldığını açıkladı.


TurizmGüncel – Dış Haberler

2019 yılının ilk yarısında 1,6 milyar euroyu geçkin gelir kaybı yaşayan Thomas Cook, şirketin tur operatörlüğü bölümü için Fosun'dan teklif aldığını duyurdu.

2015 yılında Club Med'i satın alan, Thomas Cook ile birlikte Çin'de otel yatırım şirketi kuran ve halihazırda Thomas Cook hisselerini yüzde 18'ini elinde bulunduran Çin merkezli yatırım şirketi Fosun'un, Thomas Cook'un tu operatörlüğü bölümünü satın almak için resmen teklifte bulundu.

''Ön görüşmenin gerçek bir teklife dönüşüp dönüşmeyeceği henüz belli değil''

Thomas Cook tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, yüzde 18 ile şirketin en büyük hissedarı olan Fosun ile ön görüşme aşamasında bulunulduğu kaydedildi. Bu ön görüşmenin gerçek bir teklife dönüşüp dönüşmeyeceğinin henüz belli olmadığı ifade edilen açıklamada, ''Bununla birlikte Thomas Cook yönetimi, stratejik seçeneklerin yanında, hissedarların kazancını en süt seviyeye çıkarmak için her teklifi değerlendirecektir.'' denildi.

2015 yılında Thomas Cook'tan yüzde 5 hisse alan Fosun, bu oranı aynı yılın mayıs ayında yüzde 11'e, 2017'de yüzde 17'ye ve en son olarak da yüzde 18'e çıkarmıştı.



Bu Haber 10.06.2019 - 11:30:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.