Thomas Cook'un genel merkezi mülteci kampı oluyor 

Thomas Cook'un genel merkezi mülteci kampı oluyor 
Thomas Cook'un Almanya Oberursel'de bulunan binası mülteci kampına dönüştürüldü.

Turizm Güncel - Dış Haberler 

2019 yılında iflas ederek piyasadan çekilen dünyanın en büyük ikinci tur operatörü Thomas Cook'un Almanya-Oberursel'deki merkezi 400 mültecinin konaklayabileceği bir mülteci kampına dönüştürüldü. 

Alman Bild gazetesinin haberine göre; bir zamanlar bünyesinde Neckermann, Öger Tours, Condor dev markaları barındıran ve 2019 yılında iflasını açıklayan Thomas Cook'un Almanya'daki merkezinde 2 bine yakın insan çalışıyordu. Habere göre, tadilatı birkaç güne tamamlanacak olan binadaki ofis mobilyaları ve dolaplar kaldırılıyor, yerlerine mültecilerin yatacağı ranzalar yerleştiriliyor. 

Sadece 5 bin 500 kişinin yaşadığı kasabaya 400 mültecinini getirilmesi ilçede tartışmalara ve belirsizliklere neden oluyor. İlçenin yerel danışma kurulu, diğer şeylerin yanında, ilçedeki ek nüfus nedeniyle ilçedeki kreşlerin ve okulların kapasitelerinin zorlanacağına dikkat çekiyor. 

Binanın yeni kullanım amacıyla ilgili yerel halka şu ana kadar çok az bilgi verildiği belirtiliyor. Haberde yer alan değerlendirmelerde, ortaya çıkması muhtemele toplumsal gerilimlere dikkat çekiliyor.


Bu Haber 30.01.2024 - 11:38:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.