Erdoğan: Yassıada'ya otel yapılacak, kumarhaneler açılmayacak

Erdoğan: Yassıada'ya otel yapılacak, kumarhaneler açılmayacak
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yassıada'ya otel, kongre merkezi ve müze yapılacağını açıkladı.



Habertürk TV'de yayınlanan Teketek programına katılan Erdoğan, İstanbul'a yapılacak üçüncü havalimanı, Kanal İstanbul prorejesi ve Yassıada'ya yapılacak otel ve kongre merkezi ile ilgili de açıklamalarda bulundu.,

Erdoğan şu açıklamaları yaptı:
 
"150 milyon yolcu üçüncü havalimanının ilk hedefi değil. Şu anda Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen cevap vermiyor. Böyle olunca bizim turizm noktasında çok ciddi kaybımıza neden oluyor. Bir anlamda kârdan zarar ediyoruz. Atatürk Havalimanı’nda orada konut falan olmayacak, tamamen yeşil alan olacak."
 
KANALİSTANBUL’DA PROJE BİTİYOR
 
"Kanal İstanbul projesi bittiği zaman boğazı rahatlatacak. Eskilerin ifadesiyle tenezzüh alanı olacak. Proje çalışmaları bitmek üzere. Allah göstermesin boğazda bir kaza olursa. Bizim bunları yaşamamamız lazım."
 
YASSIADA’YA OTELLER GELİYOR
 
"Yassıada’yı biz Sivriada’yla beraber Özgürlük ve Demokrasi Adası yapacağız. Özel toplantılar orada yapılacak. Bir anlamda kongre adaları olacak. Otelleri olacak. Sivriada’ya Sidney’deki gibi bir simge salon olacak, geçişler olacak. Yassıada’da oteller, toplantı salonları, müze olacak. Orada kumara karşıyım. Kumar bu toplumu ifsad eden bir şeydir. Bizim toplumumuza kumarhane falan girmesin. Bizden önce kumarhane vardı ne oldu Türkiye batıyordu."
 
YABANCI MİMARA KARŞIYIM
 
"Ben yurtdışından gelen mimarlara ‘Ne olur bizim kültürümüzü yansıtın’ diyorum. Bakıyorsunuz şimdi bizim ülkemizde uzakdoğuda yapılanların aynısı yapılıyor. Bizim mimari bir geleneğimiz var. Ben hem belediye başkanlığı yapmış bir insan olarak bizim mimarimizdeki o zevki, estetiği, rahatlamayı ve huzuru bunlarda bulamıyorum." (Hürriyet)


Bu Haber 02.02.2013 - 09:56:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • ayşe nurhan yiğitbaşı 03.02.2013 - 09:10

    Başbakanımız Kmarhaneler bu ülkeyi batırdı diyor,fakat her gün bir yerlerde kaçak olarak çalıştırılan kumarhaneler var.önüne geçilemiyor.Halbuki diğer şans oyunları gibi devltin kontrolünde sadece beş yıldızlı otellerde açılsa çok ama çok iyi olur.Halk olarak şans oyunlarını çok seviyoruz.bu durumu göz önüne alınması iyi olur.Tekrar Casinoların açılması gündeme getirilmesini istiyorum.Gelen turistlerde gezmeden kalan zamanlarını güzel geçirmiş olurlar.turizm de 12 aya yayılmış olur.lkenin kumardan zarar görmemesi için bazı kurallar konulabilir,yıllık üyelik aidatı alınabilir.zaten parası olan her şekilde oyun oynuyor.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.