Dorak Avrupa'ya açılıyor, Körükçü şirketin 2017 hedeflerini açıkladı

Dorak Avrupa'ya açılıyor, Körükçü şirketin 2017 hedeflerini açıkladı
Dorak Holding'in Bab-ı Ali'deki yeni merkezinin açılışında TurizmGüncel'in sorularını yanıtlayan Dorak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Serdar Körükçü, şirketin Avrupa'ya açıldığını duyurdu. Dorak Holding'in 2017 hedeflerini açıklayan Körükçü, şirkete dönük eleştirilere de yanıt verdi...



Savaş Daş - TurizmGüncel

Türkiye turizminin en sıkıntılı yılı olarak tanımlanan 2016 yılında Dorak Holding’in de çok zorlu bir dönem geçirdiğini belirten Ahmet Serdar Körükçü, 2017 yılı itibarıyla tablonun değiştiğini kaydetti.

''2017'NİN İKİNCİ YARISI ÇOK DAHA İYİ OLUR''

‘’Yılın ilk 5 ayında ivmeler yukarıya doğru sürekli olarak yükseliyor.’’ diyen Körükçü, ‘’Bu şekilde devam eder, terör saldırıları olmaz, siyaset ve ekonomide istikrar sürerse 2017’nin ikinci yarısının çok daha iyi olacağını düşünüyoruz.’’ şeklinde konuştu.

''AVRUPA'YA DA OPERASYON YAPMAYA BAŞLIYORUZ''

Dorak Holding olarak krizi aşmak için attıkları adımları sorduğumuz Körükçü, şunları söyledi:

‘’2016’ya kadar Uzak Doğu’nun 11 ülkesinden sadece Türkiye’ye operasyon yapan bir şirkettik. Bu olaylar olduktan sonra Türkiye ile birlikte Avrupa’ya da turist taşımaya başladık ve Avrupa’nın 6 ülkesinde ofis açtık. Türkiye’de bir sıkıntı yaşandığı durumda sistem durmayacak ve misafirlerimizi Avrupa’ya taşıyacağız. Elbette gönlümüz Türkiye’den yana; ülkemizde bir sorun olmamasını ve misafirlerimizi burada ağırlamayı istiyoruz. Yeni uygulamayla birlikte, Uzak Doğu’dan getirdiğimiz misafirleri 2 gün Türkiye’de konaklatıp buradan da Avrupa ülkelerine götüreceğiz. Aynı şekilde Avrupa’dan da Türkiye’ye operasyon yapmaya devam edeceğiz.’’



HEDEF 2014 RAKAMLARININ NEREDEYSE YARISI

2017 yılına dönük hedeflerini de açıklayan Körükçü, yılın ilk 5 ayında Uzak Doğu’dan Türkiye’ye 75 bin kişi taşıdıklarını kaydetti. Dorak Holding’in yıl sonu itibarıyla bu sayıyı 175 bin kişiye ulaştırmayı hedeflediğini belirten Körükçü, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

‘’2014 yılında Türkiye’ye Uzak Doğu’dan 300 bin kişi getirmiştik. Dolayısıyla ortada önemli bir kayıp olduğunu görüyoruz. 2015 yılını, 2014 yılına göre yüzde 30 geride kapattık. 2016 yılında ise 2015’e göre yüzde 80 kayıp yaşadık. 2017 yılını ise geçtiğimiz yıla göre yüzde 40 dolaylarında ileride tamamlamayı umut ediyoruz.’’

‘’TÜM OTELLERİMİZ AÇIK, MARRIOTT’U 2019’DA AÇACAĞIZ’’

Geçtiğimiz dönemde sık sık gündeme gelen, Dorak Holding’in otel ve restoranlarını kapattığına dönük tartışmaları hatırlattığımız Körükçü, şirketin finansal durumu ve operasyonel gücüne dair şunları anlattı:

‘’2016 yılı süresince Kapadokya’daki 9 otelimizden 2 tanesini müşteri olmadığından ötürü kapattık. Ama şu anda ne balon firmalarımızda, ne mağazalarımızda, ne restoranlarımızda, ne de otellerimizde bir sıkıntı yok. Hepsi  hizmete açık. Öte yandan, yatırımlarımıza da devam ediyoruz. 2015 yılında satın aldığımız Dedeman binasında inşaat sürüyor ve orayı 2019 yılının ilk günlerinde Marriott markasıyla hizmete açmayı planlıyoruz.’’



‘DORAK HOLDİNG SADECE KENDİNE ÇALIŞIYOR’ ELEŞTİRİLERİNE NE YANIT VERDİ?

Dorak Holding’in getirdiği turistleri hep kendi tesislerinde ağırladığı ve bölgeye bir katkısının olmadığı yönündeki eleştirileri de sorduğumuz Körükçü, ‘’Bu insanların bakış açısıyla alakalı bir mesele. Elbette şirketimizin bünyesinde otellerimiz, mağazalarımız ve balon firmalarımız var ve bunları doldurmaya çalışıyoruz. Ancak biz, Dorak Holding olarak getirdiğimiz müşterilerden tüm sektörün faydalandığını düşünüyoruz. Dondurma satan esnaf da, ayakkabı boyacısı da bizim getirdiğimiz turistin faydasını görür. Basit bir örnek vermek istiyorum: 2015 yılının temmuz ve ağustos aylarında bünyemizdeki balon firmalarının dolu olmasından dolayı diğer firmalara verdiğimiz müşteri sayısı 30 bindir. Sadece kendi işimize değil, tüm Türkiye’de hizmet ediyoruz. Elbette farklı bakış açıları olabilir, bunlara da saygı duyuyoruz.’’ şeklinde konuştu.

SORUNLU OTELDE BELEDİYEYLE GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Son olarak belediye ile sorun yaşadıkları otel hakkında da bilgi veren Körükçü, ‘’Söz konusu otel 2 bölümden oluşuyordu. Otelin 1954 yılında yapılmış olan ilk bölümünün yıkılması gibi bir durum söz konusu oldu. Belediye ile hala görüşme aşamasındayız. Haziran-temmuz ayı gibi görüşmelerin olumlu sonuçlanacağını ve sorunun ortadan kalkacağını düşünüyoruz. Sağ olsunlar, hem belediye başkanı hem de bölgedeki milletvekillerimiz yardımcı oldu ve bir uzlaşma yoluna girdik.’’ dedi.








 


Bu Haber 24.05.2017 - 20:09:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.