Dilek Holding, Şişli'de otel yapacak

Dilek Holding, Şişli'de otel yapacak
Çeşme Sheraton Otellerinin sahibi olan Dilek Holding, Şişli'de Migros'un yanında bulunan araziyi satın aldı.



Çeşme Sheraton Otellerinin sahibi olan Dilek Holding, Şişli'de Migros'un yanında bulunan araziyi satın aldı.
Daha önce işadamı Mehmet Emin Karamehmet'in sahip olduğu ondan Hollandalı bir yatırım fonuna geçen arazi, kriz nedeniyle fonun Türkiye'den çekilme kararı almasıyla satışa çıkmıştı. Dilek Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İskender Dilek araziyi Hollandalı fondan satın aldıklarını söyleyerek 5 yıldızlı otel planları olduğunu açıkladı. Dilek 48 bin metrekare alan üzerinde bulunan otelin arazi bedeli dahil otele 100 milyon dolara malolacağını açıkladı.

HEDEF 3 OTEL

Yatırımın 2011 Aralık ya da 2012 Şubat ayında tamamlanmasının planlandığını söyledi. Dilek, "6 yıldır İstanbul'un merkezinde yer arıyorduk. Bu bölge Kongre Vadisi yakın ve metroya da 100 metre mesafede. Şehrin merkezinde 320 odalı otel yapabilecek başka bir yer yok" diye konuştu. Artık şehir otelciliğinde büyümek istediklerini söyleyerek Şişli projesi dışında Tepebaşı'nda şehir oteli projeleri olduğunu hatırlatan Dilek "İstanbul Avrupa Yakasında bir otel daha hedefliyoruz. Ancak daha yer bulamadık" dedi. Dilek şehir otelciliğinin geleceğine daha fazla inandıklarını söyleyerek "Antalya'da üç oteliniz olacağına İstanbul'da bir oteliniz olsun" diye konuştu.

OTELDE GEMİ TATİLİ

Ayrıca geçtiğimiz yıl yaz döneminde konaklayan konuklarını New York'ta tatile gönderen Çeşme Sheraton, bu yıl da Ofer biraderlerin ortak olduğu cruise şirketi Royal Caribbean'la anlaştı. 1 Haziran – 8 Eylül 2010 tarihlerinde Çeşme Sheraton'da 7 ya da 8 gece konaklayan misafirlerini dünyanın en büyük ikinci gemisi olan 5 yıldızlı Liberty of The Seas ile Akdeniz turuna gönderilecek. 7 gece konaklayanlara 4 gece 5 gün Akdeniz gezisi, 8 gece konaklayanlara ise 7 gece 8 günlük İskandinavya ve Rusya gezisi hediye edilecek.

YÜZDE 20 HİSSEDAR

Sheraton Çeşme'nin kampanya için anlaştığı Royal Carribbean, dünyanın en büyük filosuna sahip şirket. Dünyanın en büyük 10 gemisinden 9'ıuna sahip olan Royal Caribbean, yılda 4 milyon yolcu taşıyor. Ofer ailesinin de Hyatt Grubuyla birlikte şirketin yüzde 20 hissesine sahip olduğu ve yönetim kurulunda yer aldığı şirket Türkiye cruise pazarında büyümeyi planlıyor.

5 BİN TÜRK TAŞIYOR

Çeşme Sheraton'la yaptıkları anlaşmayı bir sıçrama tahtası olarak gördüklerini ifade eden Royal Caribbean Avrupa Yönetim Kurulu Başkanı Uri Schnabel, "Şirketin Türkiye temsilciliğini açtığımız 2006 yılında 1500 kişiyi cruise ile tatile gönderiyorduk. Bu soruyu 5 bine çıkardık. Cruise çok hızlı büyüyen bir pazar. Ama dünya genelinde taşıdığımız 4 milyon yolcu içinde pay oldukça küçük. Biz de bu pazardaki payımızı büyütmek istiyoruz. Sheraton da bizim için bir fırsat. Kampanya için çok iyi fiyatlar verdik. Burada amacımız sadece fiyat kırmak değil, kampanya sayesinde kendimizi de Türkiye'de daha iyi tanıtmak" dedi.

GEMİLERİ KALDIRACAK

Galataport ihalesini bir türlü alamayan Ofer ailesi yine de gemileri Türkiye'den kaldırmaya kararlı. Liman işi olmadı ama Türkiye'yi Royal Caribbean için bir kalkış noktası yapmayı planladıklarına dikkat çeken Türkiye Temsilcisi Bülent Tatlav şöyle konuştu: "Şirketimiz Global Holding'le birlikte Kuşadası limanında Ege Port'un işletmecisi konumunda. Royal Caribbean gemileri şimdiye kadar Türkiye'ye uğramıyordu. Mayıs 2011'den itibaren Kuşadası limanından yolcu almaya başlayacak. Mayıs-Ekim arası tüm seferlerimiz düzenli olarak bu limandan yolcu alacak" .

1500 KİŞİYE HEDİYE ETTİ

Çeşme Sheraton Oteli Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İskender Dilek de şimdiye kadar düzenledikleri kampanyalarda yaklaşık 1500 kişiyi hediye tatile yolladıklarını cruise için de 750 kişilik kapasiteleri olduğunu söyledi. Toplam 3 gemiyle yapılacak kampanyayla her gemide 250 Türk'ün yer alacağını dile getiren Dilek şöyle konuştu: "Bu Türkiye'de bugüne kadar hiç yapılmamış bir kampanya. Normalde cruise tatilinin bedeli Akdeniz için 600 Euro, İskandinavya için 750 Euro. Çeşme Sheraton'da 1925 TL ödeyip 1 hafta tatil yapmanlar bu cruise'dan da yararlanacak. Ancak 7 veya 8 gecelik konaklamanın kesintisiz, 1 seferde yapılma şartı aranacak." (Habertürk)


Bu Haber 17.05.2010 - 07:56:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.