Deniz Baykal: İşler bir anda tersine döndü, en ağır bedeli Antalya ödeyecek

Deniz Baykal: İşler bir anda tersine döndü, en ağır bedeli Antalya ödeyecek
CHP Antalya Mileltvekili Deniz Baykal, Rusya ile yaşanan kriz ve bu krizin turizme etkilerine ilişkin açıklamalarda bulundu.


Kemer ilçe örgütünün olağan genel kurulunda konuşan Deniz Baykal, turizm ve kalkınma kousunda işlerin yolunda gittiği ve G20'de Antalya'nın iyi tanıtıldığı bir tablonun ardından birden bire işlerin tersine döndüğünü belirtti. Rusya ile yaşanan uçak krizine değinen Baykal,  Orta Doğu manzarasında Türkiye'nin giderek hedef haline geldiğini ve tehlikeli istikametlere sürüklendiğini ifade etti. Türkiye'nin giderek Orta Doğu'da sürecin bir parçası haline geldiğini kaydeden Baykal, bütün ülkenin ağır bedel ödediğini söyledi.

Büyük yatırımcıların krize sürüklendiğini belirten Baykal, ''Kabul etmeliyiz ki en ağır bedeli de Antalya olarak biz ödüyoruz. Şimdi çok ağır bir turizm darbesiyle karşı karşıyayız. Büyük yatırımcıların çok ciddi krizlere girmekte olduğu, iptallerin yaygınlaştığı ve turizm işletmecilerinin artık Kredi Garanti Fonu’ndan birbiri ardına büyük şirketler dahil yardım talep etmek zorunda kaldıkları ifade edilir hale geldi. Turizmin yanında sebze ve meyve sektörü, tarımsal üretim, ihracat sektörü çok ciddi bir darbe yedi. Hadi, Kredi Garanti Fonu ile turizmcilerin geçici tedbirler almaları mümkün ama üreticiler ve ihracatçılar için böyle bir şans da yok. Çok ağır bir kriz yaşanıyor." şeklinde konuştu.



Bu Haber 03.12.2015 - 09:37:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • antalyaaa 03.12.2015 - 12:20

    antalya akpyi seçti gerisi teferruat

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.