Başak Erel: 2018'de Türkiye sağlık turizminin merkezi olacak

Başak Erel: 2018'de Türkiye sağlık turizminin merkezi olacak
Dünya turizmine yön veren liderler World Tourism Forum kapsamında İstanbul'da bir araya geldi. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle ilk kez gerçekleşen forumun ikinci bölümünde sağlık turizmin geleceği konuşuldu.


TurizmGüncel

World Tourism Forum’un 2’nci bölümünde sağlık turizmi masaya yatırıldı. Türkiye’nin sağlık turizminde dünyanın ilk 10 ülkesi arasında yer aldığını belirten MLP CARE Grup Koordinatörü Başak Erel, “Geçtiğimiz yıl yaklaşık 450 bin yabancı hasta tedavi için Türkiye’yi tercih etti. Sağlık turizminde daha da güçlü bir konuma geleceğiz. 26 hastane ve 7 milyon hasta ortalaması ile sektörün en büyük oyuncularından olan Medical Park ve Liv Hospital da ülkemizin sağlık turizmindeki hedeflerine ulaşması için yoğun bir gayretle çalışıyor. Şu anda gerek Türkiye gerek ise dünya sağlık turizminde etkin bir rol oynuyoruz. Yılda ortalama 80 ila 100 bin arasında yabancı hasta tedavi olmak için bizi tercih ediyor. Organ naklinden, yetişkin ve pediatrik kemik iliği nakline, parkinson cerrahisinden, estetiğe, ortopediden KVC’ye kadar birçok özellikli branşta hizmet veriyoruz. Hedefimiz önümüzdeki yıl bu sayıyı yüzde 15 artırmak” dedi.

TÜRKİYE 2018'DE SAĞLIKTA MERKEZ OLACAK

Bu yıl Türkiye’yi tercih eden hasta sayısının 1 milyona çıkarılmasının hedeflendiğini belirten Başak Erel, şöyle devam etti: “Sağlık Bakanlığı’nın son verilerine göre dünyada sağlık turizmi yaklaşık 100 milyar dolarlık ekonomiye sahip bir sektör. Her yıl hızla da büyüyor. Gelişmiş ülkelerle aynı teknolojiyi ve uygun fiyatlı sağlık hizmeti sunmaları nedeniyle Hindistan, Tayland ve Singapur sağlık turizminde ilk üç sırada yer alıyor. Bu ülkeleri ise ABD, Malezya, Almanya, Meksika, Güney Afrika, Brezilya ve Türkiye takip ediyor. 2018’den sonra Türkiye, bölgenin sağlık merkezi olma yönünde güçlü bir aday olacak. 2023’lere gelindiğinde ise sağlık turizminin yarattığı ekonomik büyüklüğün 25 milyar dolarlara ulaşması hedefleniyor. Önümüzdeki yıllarda dünya sağlık sektöründe daha güçlü bir oyuncu haline geleceğiz.” Son 10 yıl içinde nitelikli ve uluslararası tanınan kurumlarca akredite edilmiş özel hastanecilik sektörünün geliştiğinin altını çizen Erel, Türkiye’nin sunduğu hizmet, teknoloji ve tedavi yöntemleri bakımından dünya standartlarında olduğunu vurguladı.

MARKOWITZ: NEW YORK'TA ORTALAMA 7.6 GECE KONAKLAMA VAR

Destinasyon pazarlaması konusunda konuşan New York Kültür ve Turizm Başkanı Marty Markowitz, New York’ta 360 bin kişinin turizmde çalıştığını söyledi. 32,4 milyon odanın satıldığını aktaran Markowitz New York’ta 974 otelde 7,6 gece ortalamasıyla konaklama yapıldığını belirtti. Katar Ulusal Kongre Merkezi Genel Müdürü Ken Jamieson ise Katar’ın değişmeye çalıştığını ifade ederek sadece petrol odaklı ekonomiden çıkıp turizme yönelmeye çalıştıklarını belirtti.

HASTALAR REFAKATÇİLERİ İLE BİRLİKTE GELİYOR

Son yıllarda robotik cerrahi gibi alanlarda yapılan yatırımlarla pek çok ülkenin önüne geçmiş durumdayız. Sadece İstanbul değil, Bursa, İzmir, Ankara, Samsun, Sivas, Diyarbakır gibi şehirlerde yabancı hasta aldığımızı görüyoruz. Gelen misafirler mutlaka yanlarında refakatçileri ile geliyorlar.

Türkiye'de 2 bin özel hastane ve 100 bin yatak kapasitesi var. 54 JCI tarafından akredite edilen hastane bulunuyor. 700 tane termal tesis ve ve bunların 60 bin yatak kapasitesi var. Bunların doluluk oranı yurtdışından gelen kapasitesi yüzde 60 civarında. 296 tane 5 yıldızlı sağlık ve spa tesisi bulunuyor. Emekli turizmi için Türkiye'de 500 bin yatak kapasitesi mevcut.



Bu Haber 30.04.2015 - 16:04:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.