Kılıçdaroğlu: Sağlık kentleri kurarak Türkiye’yi sağlık turizminde daha da büyüteceğiz

Kılıçdaroğlu: Sağlık kentleri kurarak Türkiye’yi sağlık turizminde daha da büyüteceğiz

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Sağlık Kentleri Projesi’ ile İstanbul, İzmir ve Antalya’da sağlık kentleri kurarak Türkiye’yi sağlık turizmin de daha da büyüteceklerini açıkladı.  


Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Bay Kemal’in Tahtası’ isimli seçim kampanyası videolarının sekizincisini sosyal medya hesabından yayınladı. Kılıçdaroğlu, yayınladığı video ile iktidarlarında sağlık kentlerinin kurulacağını açıkladı.

Projenin, Türkiye’nin iki üstünlük alanlarından; turizm ve sağlık alanlarının oluştuğunu belirten Kılıçdaroğlu, ilk etapta İstanbul, İzmir ve Antalya’da sağlık kentleri kuracaklarını duyurdu.

Proje ile Türkiye’ye 5 yıl içerisinde 3 milyar dolar ek gelir ve 50 bin kişilik istihdam sağlayacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, 10 yıl içinde ülkenin sağlık ve bakım sektöründe dünyanın lider ülkelerinden biri olacağını söyledi.

Sağlık kentlerinde çalışacak kişilerin yabancı dili iyi konuşanlar arasından seçileceğini belirten Kılıçdaroğlu, yurt dışına giden doktor, hemşire ve sağlık personeline proje için Türkiye’ye geri gelmeleri konusunda çağrıda bulundu.

Sosyal medya hesabında yayınladığı videoyu “Türkiye dünyanın en iyi doktorlarına ve sağlıkçılarına sahip. Coğrafi olarak da avantajlı bir konumdayız. Ülkemizi dünyada sağlık ve bakım turizminde daha da büyüteceğiz.” mesajıyla yayınlayan Kılıçdaroğlu, şu açıklamalarda bulundu.

“Bu proje ülkemizin iki üstünlük alanını birleşmesinden oluşuyor. Turizm ve sağlık. Ülkemizin turizm potansiyelini sağlık ve bakım potansiyeli ile birleştireceğiz. Dünyanın en iyi doktorları bizde. En donanımlı, hemşireleri sağlık personeli bizde. Türkiye’de üç bölgede; İstanbul, İzmir ve Antalya’dan başlayarak sağlık kentleri kuracağız. Bu sağlık kentleri en üst donanımda kaliteli hastanelere sahip olacak. Bu hastaneler ülkemizde alanında lider kliniklerin danışmanlığında, lider bir ekiple işletilecek. Burada çalışan bakım ve sağlık personeli yabancı dili iyi düzeyde konuşanlar arasından seçilecek. Bu tesislerde uluslararası standart ve akreditasyonlarda sağlık hizmeti verilecek. Projemizde 5 yıl içerisinde ülkemizde 3 milyar dolar ek gelir, 50 bin kişiye istihdam sağlanacak. Bununla da yetinmeyeceğiz. Sağlık kentlerimize entegre yaşlı bakım üniteleri kurulacak. Atacağımız bu adımlardan sonra bahsettiğim tesislerimizin talep garantisini sağlamak için ülkeler, emeklilik fonları ve sigorta şirketleriyle ikili anlaşmalar yapacağız. Bu sağlık kentlerimize medikal teknolojiler, akıllı sağlık hizmetleri, robotik teknoloji ve tıbbi yapay zeka kullanarak en üst düzeyde ve insan odaklı bir hizmet sunacağız. Türkiye 10 yıl içerisinde sağlık ve bakım sektöründe dünyanın lider ülkelerinden biri olacak. Şimdi ülkemizi bırakıp gitmek zorunda kalan doktorlarımıza ve cazip teklifler nedeniyle şansını Avrupa’da deneyen hemşirelerimize sesleniyorum. Bavullarınızı toplayın. Sağlık kentlerini kurmak için her birinizi ülkeye davet ediyorum.”



Bu Haber 09.05.2023 - 08:23:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Çok yeni

    Kamil 09.05.2023 - 11:21

    Çok yeni, turizmi diğer şehirlere de yayacak politikalar. Zira İstanbul, Antalya, İzmir turizmde ön plana çıkan şehirler değil. Sağlık turizmi de yok bu şehirlerde. Turizmi çeşitlendirip, tabana yayacak politikalar bunlar. Danışmanını tebrik etmek lazım.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.