Bakanlıktan turizmcilere: ITB’de kapanışa kadar standınızı terk etmeyin

Bakanlıktan turizmcilere: ITB’de kapanışa kadar standınızı terk etmeyin
Kültür ve Turizm Bakanlığı, ITB Berlin Fuarı nedeniyle yayınladığı yazıda turizmcileri dikkat edilmesi konular ve detaylar konusunda bilgilendirdi. Yazıda “Türkiye imaj açısından, katılımcıların standlarını kapanış saatine kadar terk etmemeleri gerekmektedir” denildi.


T.C.Berlin Büyükelçiliği Kültür Müşavirliği’nden 9-13 Mart 2011 tarihleri arasında düzenlenecek olan ITB Berlin Turizm Fuarı ile ilgili iletilen yazıyı sizlere aktarıyoruz:

1. Standda yer alancak katılımcıların tanıtım malzemelerinin Berlin Kültür Müşavirliğinin adresine ve her bölge için belirlenen depo numarası belirtmek suretiyle en geç 2 hafta öncesinden gönderilmesi gerekmektedir. Kolilerin üzerine yapıştırmak üzere form ektedir.

Botschaft der Republik Türkei
Kulturabteilung Rungestr 9 10179 Berlin

2.  Gönderilen tanıtım malzemeleri, nakliye şirketi tarafından 8 Mart 2011 tarihinde fuar alanına getirilecek ve ilgili depolara yerleştirilecek olup, söz konusu tarihte bir personelin standda bulunması , depolara yerleştirilen tanıtıcı malzemelerle ilgilenilmesi gerektiği belirtilmektedir. Fuar sonunda kalan tanıtıcı malzemelerin katılımcılar tarafından depolardan aldırılması gereklidir.

3. Stand alan katılımcılar için düzenlenecek olan 2 adet yaka kartı için isimelrin 2.02.2011 tarihine kadar Müşavirliğe bildirilmesi gerekmektedir. Geciken bildiriler Müşavirlik tarafından işlem görmeyecektir.  Daha fazla yaka kartı ihtiyacı olduğu takdirde ücret karşılığında Capital Services’den temin edilmesi gerekmektedir. Tel: +49 30 30 69 69 69, Faks: +49 30 30 69 69 30

4. Araç giriş kartına ihtiyaç duyulması durumunda, ücret karşılığında MB Capital Services’den temin edilmesi gerekmektedir. Tel: +49 30 30 69 69 69, Faks: +49 30 30 69 69 30

5. Bir adet internet baplantısı Müşavirlikçe katılımcı standlara tahsis edilecektir. Birden fazla internet bağlantısı istenmesi durumunda, Messe Berlin’le irtibata geçilmesi gerekmektedir. Tel: +49 30 30 38 14 00, Faks: +49 30 30 38 14 60

6.  Gönderilen tanıtıcı malzemelerle ilgili depo numaraları:

Antalya / Akdeniz Bölgesi – 1

İstanbul / Marmara Bölgesi – 2

Ege/Güney Bölgesi – 3

Anadolu Bölgesi – 4

7.ITB Berlin 13 Mart 2011 tarihine ve saat 18:00’a kadar sürmektedir. Türkiye imaj açısından, katılımcıların standlarını kapanış saatine kadar terk etmemeleri gerekmektedir.



Bu Haber 05.02.2011 - 09:52:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Serhan Kocaman 02.02.2011 - 06:32

    Evet fuarlardaki halk gününe kalmama sanki genel alınmış bir karar, acentelerin büyük bir çoğunluğu hem otel masrafı olmaması hem de halk gününde gelenlerin tükenmez kalem, hediyelik eşya almaya gelenler güruhu olduğu yanlış kanısına sahipoldukları inancındayım. Çünkü standa gelen her ziyaretçiyi ya daha evvelden burada bulunmuş ve size memnuniyetini anlatmaya çalışan bir türk ve Türkiye sevdalısı ya da potansiyel müşteri olabilecek olan Türkiyeye sempati duymasını sağlayabileceğin potansiyel bir müşterin olarak görebilmek, nöbetinin sonuna kadar görev yerine terk etmeyen vatan neferi gibi hareket etmekle eşdeğer olduğunun idrakine sahip Retur gibi her anlamda fark yaratan acentenin son güne kadar beklemesi takdire şayandır. Sadece ziyaretçilerin sempatisini kazanacak hediyelik dağıtmakla kalmayarak, acente sahibi İskender Bey'in gönüllü bir Türkiye elçisi gibi davranarak başkasının aman üzerime vazife olmayan şeylerle ne işim var, ne kokayım ne bulaşayım mantığından uzak bir çok davranışına da şahid olmuşumdur. Turquia.com standını uzaktan hayranlıkla seyretmek bile turizm için çalışan insanların olduğu hazzını bana vermektedir. Tebrikler Retur.

  • Semih 02.02.2011 - 11:16

    Madrid Fitur Fuarı içinde bu uyarı yapılsaydı. Profesyonel katılım günü bitmeden acentalar standlarını boşalttılar,halk gününde kimse yoktu.Fitur'a yıllardır profesyonel ekibi ile katılan Retur Turizm &Turquia.com fuar standlarının konulduğu 16.ocak gününden standların sökümüne kadar (23 Ocak saat 18.30 ) tüm ekibiyle birlikteydi. Türkiye standını ziyaret edenlere kendi imkanlarıyla getirdikleri binlerce hediyeleri broşürleri tanıtım malzemelerini dağıttılar.Madrid Turizm Tanıtma Müşavirliğimizin standınında hakkını yememek gerekiyor arı gibi çalışan personelle Türkiyemizi son dakika ya kadar tanıttılar.Madrid de yaşayan bir Türk olarak gurur duydum bu özverili çalışmalarından dolayı başta Müşavirimiz ve Retur &Turquia.com personelini tebrik ediyorum

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.