Bakan Ersoy’dan turizmcilere: Devlete hamallık yaptırmakta ısrar edersek...

Bakan Ersoy’dan turizmcilere: Devlete hamallık yaptırmakta ısrar edersek...

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin 30. Yıl buluşmasında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise, turizm sektörü için yapmak istedikleri çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Turizm Fonu ile ilgili olarak otelcilere seslenen Ersoy, ‘’Eğer devlete hamallık yaptırmakta ısrar edersek, yabancı turiste hamallık yapmaya devam ederiz.’’ dedi


Cumhurbaşkanlığı sisteminde sektörün içinden gelen insanların bakan olarak atandığını belirten Ersoy, ‘’Cumhurbaşkanımız sektörün içinden insanları bakan olarak atayarak bir farklılık yarattı. Biz de hızlı hareket etmek istiyoruz.’’ dedi.

Ersoy, konuşmasının devamında şunları söyledi:

‘’Ben geldikten sonra hedeflediğim şey turizm gelirlerini yükseltmekti. Tabi gelirleri yükseltmek süreklilik varsa bir anlam ifade ediyor. Kalıcı yatırımcılar yapmak durumundayız.

‘’TESİSLERİMİZİ YENİLEMEK ZORUNDAYIZ’’

Gelirlerimizi arttırdıkça insan kaynağına daha fazla yatırım tapmak, personelin sektörde kalıcı olmasını sağlamamız gerekiyor. Diğer yandan, gelirlerimiz arttıkça tesislerimizi yenilemek zorundayız ki, gelir artışımız devam etsin.

‘’VERMEDEN ALMAK ALLAH’A MAHSUS’’

Dünyada çok fazla rakibimiz var. Onlardan ayrışmak için konseptlerimize daha fazla yatırım yapmak zorundayız. Vermeden almak Allah’a mahsus. Önce yatırım yapacak sonra kazanacağız. Her zaman daha gelişkin ürün sunduğumuzu göstermek zorundayız. 

Turizmde farklılaşmak zorundayız. Biz Türkiye turizm sektörü olarak farkındalık yaratmaya bir üst lige çıkmaya hazırız. Bunun için her şeyimiz var.

‘’DEVLETE HAMALLIK YAPTIRMAKTA ISRAR EDERSEK’’

Geçmişten gelen bazı alışkanlıklarımız var. Bedava olsun, devletten olsun. Eğer devlete hamallık yaptırmakta ısrar edersek, yabancı turiste hamallık yapmaya devam ederiz. Eğer biz bu işi sadece devletle yapmak istersek hedefimize 20 yılda zor varırız. 1 yılda alacağımız yolu 20 yılda alırız. Bizim bu kadar zamanımız yok.

‘’70 MİLYAR DOLAR TURİZM GELİRİ ULAŞILAMAZ DEĞİL’’

Aslında turizmde rakamlar iyi. Bu sene 45 milyon ziyaretçi alacağız. 2023 hedefini de 50 milyon değil 70 milyon olarak revize ettik. Ben 70 milyonda sıkıntı görmüyorum hedefe hızla gidiyoruz. Ama esas olan turizm gelirini attırmak Burada 70 milyar dolar turizm geliri hedefimiz var. Bu hedef ulaşılamayacak bir hedef değil.

Turizmde yüksek gelir elde eden ülkelerin hepsinde bir turizm geliştirme fonu var. Bir şeyleri kalıcı yapmak istiyorsak bizim de bunu hızla hayata geçirmemiz gerekiyor. Bununla ilgili tasla çalışmaları tamamlamak üzereyim



Bu Haber 30.01.2019 - 21:06:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • erdogan sayli 31.01.2019 - 11:24

    *Sektorden gelen bakanlar derken...diger bakanliklar da mi kasdedilmis.???*Sektorden gelen bakanlarin sektor icindeki performanslari hangi meziyet veye icraatlarina gore degerlendirilmis.???*Fon konusu cok `innovatif`bir bulus olmamakla beraber,nasil uygulanacagi,nasil bir paylasim yapilacagi,nasil denetlenecegi konusunda SEFFAF bir aciklama yapilmalidir...

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.