Bakan Ersoy: Yanlarına kar kalacak sanmasınlar!

Bakan Ersoy:  Yanlarına kar kalacak sanmasınlar!
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, imar barışından faydalanarak Kapadokya bölgesinde kaçak yapılaşma yapanlar için 'yanlarına kar kalacak sanmasınlar' açıklamasında bulundu.

Kültür Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Kapadokya bölgesinin korunması ve geliştirilmesi için bir süre önce gündeme gelen Kapadokya Alan Yönetimi Sisteminin oluşturulması kapsamında temas ve incelemelerde bulunmak üzere beraberindeki bakanlık uzmanları ile bölgeye geldi.

ALAN YÖNETİMİ SİSTEMİ OLUŞTURULACAK

Bölgedeki çarpık yapılaşmayla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Ersoy, Kapadokya bölgesinin hem korunması hem de geliştirilmesi için Çanakkale'de olduğu gibi alan yönetimi sistemi oluşturulmasına yönelik son bir inceleme ve değerlendirme yapacaklarını söyledi.

ÇALIŞMADA SON AŞAMAYA GELİNDİ

Çanakkale'deki sistemin Kapadokya'da uygulanmasını bölgedeki STK'ların da istediğini dile getiren Bakan Ersoy, çalışmada son aşamaya gelindiği bilgisini verdi. Ersoy, ''Bu konuda görüşmelerde bulunduğumuz çeşitli bakanlıkların yetkilileri de konuya sıcak bakıyor. Kapadokya Türkiye turizminin gözbebeklerinden ve birkaç yüzünden biri. Uygulamada hala bakanlıklar arasında çatışma olduğunu görüyoruz. Alan Yönetimi Sistemi ile bu ortadan kalkacak ve gerek korumacılık gerekse bölgesel gelişim süreci daha da işlerlik kazanacak.'' açıklamasında bulundu.

''YANLARINA KAR KALACAK SANMASINLAR''

İmar barışının iyi niyetli bir girişim olduğunu ve belli bir süreyi kapsadığını savunan Ersoy, ‘’Devletten önce, bölgede yaşayanların sahip çıkması gerekiyor. Kuralla uymayanlar nelerle karışılacaklarını görecekler. Kapadokya turizm açısından bizim gözbebeğimiz. Kaçak yapılaşmayı yapanlar, yanlarına kar kalacağını sanmasınlar’’ dedi.



Bu Haber 03.11.2018 - 12:23:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Murat Bozoğlu 04.11.2018 - 12:51

    Sorun sadece Kapadokya mı? Eylül ayı içinde Fethiye - Kayaköy, Faralya ve Kabak koyunda hem de SİT alanlarında yapılan kaçak yapıları kimse görmüyor mu? İmar barışı bu mu? Murat Bozoğlu

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.