Ahmet Körükçü: Kapadokya'nın turist sayısı 2024'te 10 milyona çıkabilir

Ahmet Körükçü: Kapadokya'nın turist sayısı 2024'te 10 milyona çıkabilir

Dorak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Ahmet Körükçü, Kapadokya'nın 2024'te 10 milyon turist sayısına ulaşma potansiyelinin olduğunu ileri sürdü.


Dorak Holding, 14- 17 Ocak tarihlerinde dünyanın 5 kıtasından 250 çalışanı ve iş ortağını İstanbul Ritz Carlton Otel’de bir araya getirdi.

23 farklı ülkeden turizm temsilcilerini ağırlayan “Building The Future” (Geleceği İnşa Etmek) isimli toplantıda Türkiye’nin 2024 turizm hedefleri, Türkiye’ye getirilen turistlerin sayısını artırma stratejileri ve turistlerin daha mükemmel hizmet alması için çözüm önerileri masaya yatırıldı.

 “Kapadokya Bölgesi’nin Türkiye turizminde stratejik önemi var”

Başta İstanbul ve Kapadokya merkezli olmak üzere 28 farklı restorandan temsilciler, mağazacılar, turizm acenteleri, balonculuk firmaları ve ulaşım profesyonellerinin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Dorak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Ahmet Serdar Körükçü,  2023’te Kapadokya turist sayısının 4 milyona yaklaştığı bilgisini verdi. Körükçü, “2024’te bu sayının 10 milyona çıkabilme potansiyeli var. Bu rakamlar, bölgenin Türkiye turizm sektöründeki ikonik ve stratejik değerinin altını bir kez daha çiziyor diye düşünüyorum” dedi.



Bu Haber 23.01.2024 - 13:21:24 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.