Almanya'nın 'Türkiye seyahat tavsiyesi' tatil iptal hakkı veriyor mu?

Almanya'nın 'Türkiye seyahat tavsiyesi' tatil iptal hakkı veriyor mu?
Alman iş ve turizm dergisi fvw, Alman Dışişleri Bakanlığı'nın Türkiye'ye seyahat tavsiyesinin ardından talebin ve seyahat sigortasının nasıl etkileneceğine dair bir haber yayınladı.



TurizmGüncel - Dış Haberler

''Sigorta şirketleri, Türkiye'ye yapılan seyahat tavsiyesinden pek etkilenmediler ama bu durum değişebilir'' denilen haberde, ''Seyahat sigortası yapan şirketler şu ana kadar Türkiye'ye dönük sınırlı sayıda iptal adıklarını belirtiyor. Araştırma, Almanya'nın önde gelen üç seyahat sigorta şirketi ile yapıldı.'' ifadelerine yer verildi.

''İPTALLERDE ARTIŞ OLMADI''

Allianz Global Assistance'ın (AGA) sözcsü, ''Türkiye'ye dönük yeni seyahat tavsiyesinden sonra iptallerde önemli bir artış gözlemlemedik.'' dedi. Sözcü, iptallerde bir artış yaşanmamasının tur operatörleri ile yapılacak iyi niyetli bir anlaşma çerçevesinde tatili başka destinasyona kaydırma olanağının bulunmasından kaynaklandığını da sözlerine ekliyor.

''UYARI DEĞİL TAVSİYE''

European Travel Insurance'un (ERV) yetkilisi de benzer bir açıklamada bulunuyor. Türkiye'ye dönük seyahat tavsiyelerinin ''seyahat uyarılarına'' dönüşmesi halinde, tur operatörlerinin tatilcilere ücretsiz yeni bir tatil destinasyonu sunmakla yükümlü olduğunun altını çizen sözcü, ''Şu anda yapılan açıklama bir seyahat tavsiyesi, yani bir yasaklama yok. Dolayısıyla şu anda tatilcilerin seyahati iptal edip ödeme alma, değiştirme veya tatilini yarıda kesip ülkesine dönme hakkı doğmuş değil.'' ifadelerini kullandı.

''CİDDİ İPTALLER OLACAĞINI TAHMİN ETMİYORUZ''

Seyahat tavsiyelerinin ilke olarak poliçeleri üzerinde bir etkisinin bulunmadığını belirten Hanse Merkur Reiseversicherung'un sözcüsü ise, ''Türkiye'de istikrasız bir durum oluştuğundan dolayı uzun zamandır bu ülkeyi yakından izliyoruz. Türkiye'ye dönük ciddi iptallerin olmayacağını tahmin ediyoruz.'' şeklinde konuştu. 

''TERÖR VEYA BENZERİ BİR DURUM YOK''

Seyahat tavsiyelerinin iptaller üzerinde önemli etkiye sahip olduğunun deneyimlerle sabit olduğunu kaydeden AGA sözcüsü, ''Ancak şu anki durum için bir şey söylemek pek mümkün değil.'' derken, ERV yetkilisi ise ''Bu bir terörizm veya buna benzer bir şey olmadığı için, ciddi bir iptal talebi beklemiyoruz.'' değerlendirmesini yaptı.

NOT:
Geçen hafta perşembe günü Türkiye'ye dönük seyahat tavsiyesinde bulunan Almanya Dışişleri Bakanlığı, ''İş için veya başka nedenlerle Türkiye'ye seyahat eden Alman vatandaşları, daha dikkatli olmalılar. Ayrıca, kısa süreli konaklamalar için bile Türkiye'ye gidenler Alman konsolosluklarına ve elçiliklerine kayıt yaptırsınlar.'' demişti.


Bu Haber 24.07.2017 - 15:18:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.