Almanya'da online tatil satışları acente satışlarının 3 katı arttı

Almanya'da online tatil satışları acente satışlarının 3 katı arttı
Almanya'da 2018 yaz tatili satışlarından elde edilen gelir yüzde 10 artarken, artışın lokomotifi ise yüzde 22 oranında büyüyen online satışlar oldu.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Pazar araştırma şirketi GfK'nin verilerine göre, 2018 yaz sezonunda Almanya seyahat pazarı yüzde 10 büyürken, büyümenin lokomotifi yüzde 22 gelir artışı ile online acenteler oldu. Yaz dönemindeki toplam satışların yüzde 77'sini acente satışları oluştururken, acente satışlarındaki artış oranı ise yüzde 7 olarak ölçüldü.

GELİRLER YÜZDE 10 ARTTI

2 bin seyahat acentesi, online portal ve tur operatörünün temsilcileri ile yapılan araştırmaya göre, 2018 yaz döneminde acentelerin gelirleri yüzde 10 arttı. Uzun dönem rezervasyonlarda ipi klasik acenteler göğüslerken, son dakika satışların şampiyonu ise online acenteler oldu. Ekim ayında, 2019 yaz sezonuna dönük satışlar sabit kalırken, kış satışlarında yüzde 10 artış kaydedildi.

KIŞ SATIŞLARI GEÇEN YILIN YÜZDE 8 ÜZERİNDE

Almanya'da ekim ayında 2018-19 kış satışı gelileri ortalama yüzde 4 artarken, kümülatif artış oranı yüzde 8 oldu. Şu ana kadar, geçen yılın kış döneminde yapılan toplam satışın yaklaşık yarısı gerçekleştirildi. Açıklanan verilere göre, geçen yılın aynı aylarına kıyasla kasım ayına dönük satışlarda yüzde 6, aralık ayına dönük satışlar da ise yüzde 7 büyüme kaydedildi.



Bu Haber 16.11.2018 - 13:16:29 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.