Feti Kuyucu

Şimdi tahsisleri uzatma zamanıdır

Hükümet 49 yıllığına tahsis ettiği/ kiraladığı tersaneler de tahsis sürelerini sıfırlayıp yeniden 49 yıllığına tahsis edileceğini bizzat Başbakan Binali Yıldırım'ın ağzından duydu ve bu ifadeler basında yer aldı. Daha önce Turizm Güncel online gazetedeki yazımda ısrarla vurgulamış olduğum turizm sektörü konaklama tesislerinde tahsisler uzatılmalıdır söylem ve yazılarım şimdi çok daha önemlidir.

Turizm endüstrisi 2003 - 2015 yılından bu yana toplamda 325 milyar civarında gelir etmiş ve gerek döviz açığına ve gerekse cari açığın en büyük finansmanını oluşturmuştur. Hükümet, Yeni Orta Vadeli Program'da (OVP) 2016 dahil 2017, 2018 ve 2019 yılları toplamında turizm endüstrisinden yaklaşık 100 milyar $ gelir varsayımı üzerine plan yapmıştır. TURİZM SEKTÖRÜ MEMLEKET MESELESİDİR.  
 
Yüzde yüz yerlilik oranına sahip, rekabet gücü yüksek sektörü desteklemeli ve korumalıyız. Turizmde büyük oyuncu, ürün belirleyici olan ülkemizin gözde sektöründe konaklama tesislerinde tahsislerin süre bitimine 18 -19 yıl kalmıştır ve birçok tesis, üst yapı ipoteği ile finansman sağlamıştır.
 
Bu krizle birlikte yapılandırılan kredilerinin vadesi 10 -12 olarak belirlenmiş ve sonrası için kalan vade kimi tesis için 6 kimi tesis için 8 yıldır. Bu konuda tüm milletvekillerimiz taraf ve konunun takipçileri olmalıdırlar.
 
KRİZ ORTAMINDAKİ TURIZM KONAKLAMA SEKTÖRÜ İÇİN ŞİMDİ TAHSİSLERİ UZATMA ZAMANIDIR.

Bu Makale 15.10.2016 - 18:59:40 tarihinde eklendi.


Kullanıcı Yorumları
  • Mikail Ülker 11.10.2016 - 11:01

    Kendi Arsasına Konaklama Tesisi Yapanlar Galiba turizmci değil

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.