Bodrum'a 100 milyon euro yatırımla 2'inci Swissotel'i açacak

Bodrum'a 100 milyon euro yatırımla 2'inci Swissotel'i açacak
Bodrum’da İsviçreli turizm devi Swissotel’le işbirliği yapan Çağdaş Holding’in CEO’su Çağdaş Çağlar, Turgutreis’te açılan Swissotel Resort Bodrum Beach’in yatırım bedelinin 75 milyon euroya ulaştığını belirtti. Çağlar, Bodrum merkezde 2016'da tamamlanacak ikinci Swissotel projesinin yatırım maliyetinin ise 100 milyon euro olduğunu kaydetti.


Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, Turgutreis’te açılan Swissotel Resort Bodrum Beach  yatırım bedelinin 75 milyon euroya ulaştığını belirten Çağlar Holding CEO'su Çağdaş Çağlar, 2016’da Bodrum merkezde ikinci Swissotel projesinin tamamlanacağını ve bu projenin yatırım bedelinin 100 milyon euro olduğunu ifade etti.

BODRUM'A TOPLAMDA 600 MİLYON EURO YATIRIM

Bodrum’da toplamda 30 farklı projeye imza attıklarını anlatan Çağlar, bu yatırımların bütçesinin 600 milyon euroya yaklaştığını açıkladı. Çağlar, “Bodrum merkezdeki Swissotel önümüzdeki yaz sezonunda açılacak. 35 de villa olacak” dedi.

KİRALAMA SİSTEMİ VAR

Turgutreis’teki Swiss projesinde evlerin 60’ı satıldı, 66 odalı otel bölümü önceki hafta hizmete açıldı. Çağdaş Çağlar, Turgutreis’teki projelerinde yer alan 1+1, 2+1 ve çok odalı villalar, bir diğer ifadeyle yazlık evler için ‘kiralama’ sistemini devreye aldıklarını ifade ederek, şunları anlattı:

“Projemizdeki yazlık evleri alanlar genelde belli dönemlerde kullanıyor, sonra buraları boş kalıyor. Biz ise mülk sahiplerine 'İstediğin zaman evini günlük kiraya verelim' diyoruz. İşletmesini biz üstleniyoruz.”

Bodrum Turgutreis’te, 66 misafir odası ve suit odanın yanı sıra 72 adet rezidans ve villaları ile hizmet vermeye başladıklarını anlatan Çağdaş Çağlar, tesisin Gökhan Avcıoğlu tarafından dizayn edildiğini, projede yeşil taş ile kaplanmış cepheler yaratmak için dikey bahçeler kullanıldığını anlattı. İç mimari tarafından da Çağdaş Design Works’den Irmak Çağlar’ın tasarımı kullanıldı.

'BELEDİYE'NİN KONGRE MERKEZİ PROJESİNE DESTEK VERECEĞİZ'

Bodrum’un kongre merkezi eksikliği olduğunu belirten, bu kapsamda Bodrum Belediyesi’nin de çalışmaları olduğunun bilgisini veren Çağdaş Çağlar, belediyenin Bitez’de planladığı 5 bin kişilik kongre merkezi projesine destek vereceklerini söyledi.






Bu Haber 29.06.2015 - 10:47:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.