Ferzan Çelikkanat 300 milyon dolar yatırımla 20 otel açacak 

Ferzan Çelikkanat 300 milyon dolar yatırımla 20 otel açacak 
Er Yatırım’ın Genel Müdürü Ferzan Çelikkanat, 300 milyon dolar yatırımla 10 yılda 20 otel açmayı hedeflediklerini açıkladı.

Er Yatırım’ın Genel Müdürü ve Marriott EMEA Danışma Kurulu Üyesi Ferzan Çelikkanat tarafından yayınlanan ‘Turizm Haftası’ mesajında Türkiye’nin özellikle kongre ve toplantı turizminde sahip olduğu potansiyelin ortaya çıkarılması gerektiğini belirtti. 

Er Yatırım olarak 300 milyon dolarlık yatırımla 10 yılda 20 otel açmayı hedeflediklerini kaydeden Çelikkanat Türkiye turizmine ilginin her yıl arttığını, ancak ülkenin hala gerçek potansiyeline ulaşmadığını ifade ediyor. Turistlerin neredeyse yüzde 70’inin geliş nedeninin hâlâ deniz, kum ve güneşten ibaret olduğunu hatırlatan Çelikkanat, “Efektif, verimli ve sürdürülebilir bir turizm için kongre ve sağlık turizminin arttırılması gerekiyor. İşin aslı, 2023 yılında sektörde cirolar artsa da kârlılık çok ciddi düştü, maliyet artışlarıyla birlikte turizmciler de maliyetlerini kontrol etmekte zorlandı. Yani 2023 turizmciler için çok da kâr bırakmayan bir yıl oldu. Türkiye’de turizmin istenilen seviyeye gelmesi için özellikle kongre ve toplantı turizmi açısından sahip olduğu büyük potansiyelin açığa çıkarılması gerekiyor. Bunun için doğru tanıtım ve pazarlama stratejileri belirlenerek, bu alanda yatırım yapılmaya devam edilmeli” diyor. 

‘Markalı şehir içi otel yatırımcısı’ olma hedefiyle hareket eden, 2014’te dünyanın en büyük otel gruplarından Marriott Grubu’yla anlaşma yaparak Four Points by Sheraton markasının franchise hakkını alan Er Yatırım, şehir merkezlerinde veya ana arterleri üzerinde ulaşımı kolay, çalışan gruba yönelik 3 ve 4 yıldızlı iş otelleri kurmaya devam ediyor.


Bu Haber 15.04.2024 - 14:55:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Z demiir 16.04.2024 - 12:14

    Bu parayla iki otel zor açar bu haberi yapan a çok ayıp hemen işi bıraksın

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.