Albayrak Grubu, 140 milyon dolarlık turizm yatırımına turist arıyor 

Albayrak Grubu, 140 milyon dolarlık turizm yatırımına turist arıyor 
Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nın (Yassıada) üzerindeki tesisleri yıllık 4,2 milyon liraya kiralayan Albayrak Grubu, adayı turist akışının hızlandırmak için çalışmalar yürütüyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) bir şirketi tarafından “yap-işlet-devret” modeliyle 29 yıllığına kiralanan, 140 milyon dolar yatırımla yeniden düzenlenen ve ultra lüks muhafazakâr tatil konsepti sunan Katre Island Oteli’yle dikkat çeken Yassıada, yaşanan sorunlar nedeniyle 18 Ocak 2023’te Kültür ve Turizm Bakanlığına iade edilmişti. 

14 Şubat 2023’te yıllık 4,2 milyon lira kira bedeliyle 20 yıllığına Albayrak Grubu bünyesindeki Birun Ada Otelcilik Turizme kiralanan tesiste, 103 bin 750 metrekare yüzölçümlü Hazine taşınmazı ile 10 bin 43 metrekarelik dolgu alanı üzerinde 324 yatak kapasiteli 5 yıldızlı otel tesisi bulunuyor. Birun Ada Otelcilik Turizm, burayı hareketlendirme için çalışmalar yürütüyor.

15 ay kritik olacak

Konuyla ilgili bilgi veren Albayrak Grubu Kurumsal Pazarlama Müdürü Enes Boyacı, iş dünyasının toplantı, yemek gibi programlarını gerçekleştirmeye başladığı adanın yeniden canlandırılması için 15 ay süre belirlediklerini söyledi. Ekstra bir yatırım yapmadıklarını, tanıtım çalışmalarına ağırlık verdiklerini ifade eden Boyacı, “Tanıtım için konsolosluk temsilcilerini topladık burada. Yerli iş dünyasının yanı sıra Arap iş dünyası birlikleri ile de görüşüyoruz. Onların da toplantılarını burada yapmasını bekliyoruz. Sezon bizim için yeni başladı. Ayrıca halen plaj imkânı yok onun yapımına da başlayacağız.” dedi. 

Kaynak: Cumhuriyet


Bu Haber 15.04.2024 - 08:54:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.