Bağlıkaya: Diyanet İşleri ile yaşanan haksız rekabete son vereceğiz

Bağlıkaya: Diyanet İşleri ile yaşanan haksız rekabete son vereceğiz
TÜRSAB Yeniden Platformu Başkanı Firuz Bağlıkaya ve Platform üyeleri, WOW İstanbul Otel’de Hac ve Umre organizasyonu yapan acente temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantıda konuşan Bağlıkaya, Hac/Umre organizayonlarında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın haksız rekabetine son vereceklerini açıkladı.


TÜRSAB Yeniden Platformu Aralık ayında gerçekleşecek TÜRSAB seçimlerine hazırlık sürecinde yurt gezileri ve toplantılarına devam ediyor. Platform’un İstanbul toplantılarının ikinci ayağı 17 Ekim Cumartesi günü WOW İstanbul Otel’de düzenlendi. Hac ve Umre acente temsilcilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen toplantıda, TÜRSAB Yeniden Platformu Başkanı Firuz Bağlıkaya’nın yanında Platform üyeleri Hilal Turizm sahibi Nebil Çelebi ve sivil havacılık sektörünün duayen ismi Şahabettin Bolukçu yer aldı. Toplantıda Hac ve Umre acentelerinin sıkıntılarına değinildi, TÜRSAB Yeniden Platformu çözüm önerilerini sundu.



"DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI İLE HAKSIZ REKABETİ ÖNLEYECEĞİZ’"

Firuz Bağlıkaya toplantıdaki konuşmasında Hac ve Umre acentelerinin Diyanet İşleri Başkanlığı ile organize hareket edemediğinden ve yaşanan haksız rekabetten söz etti. Bağlıkaya "Hac ve Umre organizasyonları için yapılan pazarlama faaliyetleri maalesef Diyanet ile acenteler arasında haksız bir rekabet ortamı yaratıyor, bunun önlenmesi lazım. Bunun için çalışmalarımızı yaptık, göreve geldiğimizde yapacak ilk işlerimizden birisi Hac ve Umre organizasyonlarında acenteciye desteğimizi artırmak olacak" dedi.

"HACI ADAYLARI KOTA YÜZÜNDEN İSTEDİĞİ TUR ŞİRKETİNİ KULLANAMIYOR’"

Bağlıkaya konuşmasının devamında "Hac organizasyonları için mevcut durumda kota var. Hacı adayı istediği tur şirketini kullanamıyor. Mevcut durumdaki %60 ile %40 oranındaki kotaların kaldırılması için çalışma başlatacağız. Serbest rekabet ortamında hacılarımız istediği tur şirketini seçebilmeli, istediği turu kullanabilmelidir." sözleriyle tur organizasyonlarının sıkıntısına değindi.

"KİMSE FAZLA PARA ÖDEMEYECEK"

Bağlıkaya sözlerine "Hac ve Umre’de TÜRSAB tarafından yapılan hediyelik eşya, çanta, kumaş ve benzeri malzemelerin dağıtım ve satışı artık yapılmayacak. TÜRSAB’ın Suudi Arabistan’da resmi delegasyon (BISSE) olarak kabul görmesi sağlanacak. Umre için TÜRSAB tarafından alınan resmi hizmet bedeli kaldırılacak ve Hac organizasyonları ile ilgili alınan hizmet bedelleri bire bir maliyet üzerinden hesaplanacak, kimseye fazla ya da eksik para ödettirilmeyecek. Herkesin şansı da kâr olanakları da eşitlenecek’"  dedi.

Gerçekleşen toplantıdan sonra TÜRSAB Yeniden Platformu Başkanı Firuz Bağlıkaya ve Platform üyeleri, WOW İstanbul Otel Kongre Merkezi’nde düzenlenen 9. Hac ve Umre Turizmi Fuarı’nı ziyaret etti ve fuar katılımcılarıyla acentecilerin sorunlarını konuştu.



Bu Haber 19.10.2015 - 09:23:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.