Emir Hepoğlu

Hoşçakal Antalya'nın gülü, Hoşçakal Oya ablam!

Bilenler bilir ‘’Candle In The Wind’’ şarkısı Marliyn Monroe yani namı değer Norma Jean Bakeriçin yazılmıştır. Elton John’un 1973 tarihli ‘’Goodbye Yellow Brick Road’’ albümünde yer alır. 1997 yılında prenses Diana’nın geçirdiği trafik kazası vesilesi ile hayatını kaybetmesi sör Elton John’u derinden etkilemiş olacak ki şarkının sözlerini değiştirerek bu unutulmaz parçayı bir kez daha unutulmaz bir kadına ithaf eder.
 
1973, 1997 derken sene 2014’de dünyanın bizim olan tarafında bu güzel parçaya bir kez daha iş düştü sanırım. MM çok güzeldi, milyonlarca hayranı vardı ancak bir o kadar da yalnızdı. Diana ise insanlığı ve soğuk ırkının aksine sempatik tavırları ile tüm dünyanın sevgisini kazanmıştı. 


Oysa iki ayrı kadın ve iki farklı karakterin vücut bulduğu tek bir insana sahiptik biz, düne kadar. Hem dünyalar güzeliydi, hem de herkesin sevgilisi.  Kısa süre önce haberdar olduğu rahatsızlığı nedeni ile tedavi görmekte olan güzeller güzeli Oya Çoban’ın narin bünyesi bu ağır mücadeleye ne yazık ki daha fazla dayanamadı. 

Eşi, dostu, akrabaları ve diğer tanıdıklarının haricinde Oya abla sonsuza dek benim hatıralarımda Antalya Dedeman ailesinin flaş karakterlerinden biri olarak kalacak. 1989 da açılıp 2013 yılında kapanan Aantalya Dedeman otelinde başlangıçtan, sona değin her kim bu otelde çalıştı ise mutlaka Oya’yı tanır, tanımazsa da mutlaka bilir!


Uzun yıllarını dönemin en görkemli bu oteline veren Oya, nice organizasyonlara, toplantılara, fuarlara vesile ve müdahil olmuştur. Sanat camiası onu yakından tanır, konserler, şovlar bu otele organize edilirdi, iş dünyası Antalya’da Oya’nın olduğunu bilerek güvenle guruplarını Antalya Dedeman’a yollardı. Oya kim ne derse desin Antalya Dedeman ile özdeşleşmiş bir marka idi !. Antalya’lı, Erzurum’lu, Kıbrıslı ve New Orleans’lı idi, yurdumun ve dünyanın insanıydı. Katıksız bir cumhuriyet kadını, en koyusundan Atatürk aşığıydı.

O yıllarda dağılmış bir aileyi yeniden toparlanmaya çalışan iki kardeştik. Ve ben ne şanslıydım ki Oya abla ve onun gibi bir dolu güzel insanla ile birlikte sadece bir soyadı olmaktan öte birleştirici bir görev üstlenmiş olan Antalya Dedeman ailesinin bir ferdi olmuştum. Maskottum yahu, onun sayesinde anahtarlığımı yapsalar kapış kapış gidecek kıvama gelmiştim. Ortaokul ve lise tiyatro çalışmalarının haricinde beni sahneye atan ilk Oya ablam olmuştu. O zamanki adı ile Aktivite Departmanı ( Animasyon – Entertainment ) yöneticisi idi. O dönem ekibi ile çok başarılı işler yaptı, her zorluğun altından kalkmasını bildi, mücadeleciydi, zor kadındı!


İşten kaytardığımda çoğunlukla onun yanına sığınır fitness’da sütlü kahve içerek sohbet ederdik ( dedikodu yapardık ).  Ablamdı, her şeyi ondan dinlemek hoşuma giderdi. Komşumdu alt sokağımızda otururdu. Antalya’nın yerlisi olduğundan çarşı, pazarda selam vermekten yanında yürünmezdi, herkesi tanırdı.  Biricik oğluşu Doğukan bizimle birlikte otelde büyümüştü. Sonra kaynana oldu ki bu ‘’san’’ ona yakışmadı, ama ardından dünyanın en güzel babaannesi oldu. 

Çok sevdi, çok da sevildi, güzel yaşadın, keşke daha çok yaşasaydı, olmadı o da melek oldu göğe yükseldi. Birazdan onu son yolculuğuna uğurlamaya gideceğim. Ağlamayacağım, tutacağım kendimi,  yani en azından deneyeceğim. Yalan söylüyorum elbette ağlayacağım, zira o benim 25 yıllık hayat parçamın en nadide karakterlerinden biriydi.


Çok acele ettin be Oya abla…
 
Oya Ablama not:

Ha Oya abla bak dinle, hani bana 23 yıl önce kapalı havuzun girişinde bir şey sormuştun ya, hatırladın mı canım? İşte o sorunun cevabını şimdi veriyorum sana  ‘’EVET’’ .  Ama sen zaten biliyordun : )

Seni seviyorum Oya abla, Nur içinde yat
 

Bu Makale 09.06.2014 - 10:49:17 tarihinde eklendi.


Kullanıcı Yorumları
  • Sırrı Esen 14.06.2014 - 09:14

    Hiç bir insanın kalbini kırmayan bir kişiliğe sahipti. Allah Rahmet eylesin ve Yakınlarına Allah sabır versin...

  • Hülya Laleli 03.06.2014 - 11:53

    OYA HANIMLA DEDEMANDA RAHMETLİ EŞİMİN SAYESİNDE TANIŞMIŞTIM.HASAN LALELİ TS SOĞUTMADA OYA HNM DA HERKESİN GÖZBEBEĞİ ......BEN O YILLARDA DAHA TURİZİMLE TANIŞMAMIŞ SADECE ANTALYANIN GÖZDE OTELİNDEN ÇALIŞAN EŞİ OLMANIN YÜKÜNÜ TAŞIYAN BİRİYDİM.....ŞİMDİ MARTI RESORT EXC.HK OLARAK ÇALIŞIYORSAM DEDEMAN PERSONEL GECESİNDE SANA OLAN HAYRANLIĞIMDANDIR SEVGİLİ OYACIM......VE SEN BENİM İLKOKUL ARKADAŞIMIN EN SEVDİĞİ DOSTUSUN KARDEŞİSİN.....YERİN BİZDE SAKLI YOLUN AÇIK OLSUN,YOLUN IŞIK DOLSUN.....HASAN LALELİYE ,ÇOCUKLARIMIN BABASINA SELAM SÖYLE.....BİZ BURDA GÖREV SÜREMİZİ TAMAMLARKEN SİZDEN GÖRDÜKLERİMİZİN TERBİYESİYLE YOLUN SONUNA YÜRÜYORUZ.....IŞIKLAR İÇİNDE UYUYUN.....

  • Feza Bilge 03.06.2014 - 05:24

    Çok üzücü gerçekten...çok iyi ve çalışkan birisi olarak tanırdım çok erken ayrıldı.Tanrıdan rahmet yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum...Nur içinde yatsın...

  • Necip NUGAY 03.06.2014 - 04:16

    Muhteşem bir törenle uğurladık, o her şeyden önce fedakar bir anne ve dostlarına bağlı bir kişilikti.. Çok üzgünüz, henüz çok erken aramızdan ayrıldı.. Melekler yoldaşı olsun..

  • FEYYAD ŞAHİN 03.06.2014 - 11:00

    ALLAHTAN RAHMET, AİLESİNE SABIR DİLİYORUM.MEKANI CENNET OLSUN.

  • EMIR HEPOGLU 03.06.2014 - 10:19

    Bizleri hiçbirimize ait olmayan bir soyadı birleştirdi. Kocaman bir aile yaptı. Aradan çok uzun yıllar geçsede, birbirimizi hiç görmesekde ilk karşılaşmamızda hep dün ayrılmış gibi büyük bir sevinçle kucaklaşmamıza vesile oldu. Yıllar sonra gerçekleşen en büyük buluşmamız sevinç gözyaşları ve kahkahaların birbirine karıştığı toplu özlem giderme seansına dönüştü. Sonra birbirimize söz verdik, her yıl aynı tarihte mutlaka buluşacağız diye. Melek olup kanatlanmayı seçenler sözünü tutmayanlar defterine yazıldı.İlk meleğimiz ise sevgili OYA ablam oldu. Ona veda etmeye gittiğimizde bizi bir kez daha birleştirdiğine şahit olduk, ağladık. Tek tesellimiz o soyadını marka haline getiren eşsiz ekibin tam kadro orada olması oldu. Nur içinde yat OYA abla ve sana söz veriyorum bir sonraki buluşmayı öyle bir parlatacağım ki ışığından öncekini gölgede bırakacak ( aynen konuştuğumuz gibi olacak yani )

  • Şinasi Kuru 03.06.2014 - 01:07

    25 seneden fazla dostum, arkadaşım. Hoşçakal. Şimdi ayrı şehirlerdeyiz ama Antalyaya gelir gelmez ilk sana uğrayacağım.

  • Ülker Yılmaz 03.06.2014 - 12:39

    19902000 Yılları arasında aynı çatı altında keyifli, heyecanlı,mutlu bir o kadar da stress içinde birlikte çalıştık, bir an dahi birbirimizi incittigimizi hiç ama hiç hatırlamıyorum. Bir dönem çok yakın dost da olduk, hatırlarmısın birlikte bir yurt dışı seyahati bile yapmış gençliğin verdiği heyecanlar ile ne çok eglenmiştik arkadaşım...Senin Canın Oğluşun bizim Oğluşumuz Tibet Arkadaşımızın Canı hep birlikte nerdeyse Otelde büyüdüler birgün geldi biz Gökhanımızı ebediyete yolcu ettik, sen kardeşimi, beni ve kardeşim Yıldızı tesell, ettin, ama biz uzaklarda olduğumuz için senin canın oğlunun yanında olamadık...Anneciğin yanı sıra Gökhanımızın da seni karşıladığını hissediyoruz...Huzur içinde uyu arkadaşım...Seni son ziyaretimde Balkonun da ki muhteşem çiçeğinden kopardım (çaldım haberin olsun ) ektim onu, adını Oya koydum....Hakkını Helal et Kuzum....

  • MGencer 02.06.2014 - 11:56

    Allah rahmet eylesin

  • Özgür BAKİ 02.06.2014 - 09:31

    iyi insan ki içtenlikle uğurlayanı çok...

  • Şule Billur 02.06.2014 - 06:53

    Birkaç saat önce oğlun seni annenin kucağına bırakırken bizler sadece bedenine hoşçakal dedik Oya Ablamız. Adın gibi işlediğin insanlığının sergisi idi sana veda edenlerin yoğunluğu. Yıllardır birbirini görmeyen dostlarımızı kavuşturdun Muratpaşa Camiinde. Yürüyerek gidilen Andızlı Mezarlığı yolunda güler yüzün ile tüm Antalyaya el sallayarak veda eder gibiydin. Öğle saatiydi ve yol boyu belki de kim olduğunu bilmeyen sayısız halk kucakladı seni son kez. Tıpkı senin kısacak ömrüne oğlunun,torunlarının,sadece tüm ailenin değil, dostlarının, arkadaşlarının, senin ile çalışanların, sokaktaki adamın, canlı veya cansızın, tüm vatanın, sevgisini sığdırdığın ve hepimizi kucakladığın gibi.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.