Emir Hepoğlu

Evrimini tamamlamamış kıllı neanderthal güneye inince

Misafir- Ahanda işte oda gartlarımız, otel misafiriyiz gardaaaşş. Kapı Güvenlik- Teşekkür ederim beyefendi, ayakkabı gurubuydu sizinki değil mi? Misafir- He he aynen oyle, hadin aç şimdi bariyeri de içeri girek bah tahsimetre çatır çatır gece tarifesinden yaziyor vallaha bize. Kapı Güvenlik- Elbette efendim buyurun iyi istirahatler.

Otel kapısındaki güvenlik görevlisi ikna olmuş bariyer açılmış beş otel misafiri bay taksiyle uzun yokuşun başındaki ana binanın önüne gelmişlerdir. Döner kapıdan fırlayarak çıkan bellboy ve diğer güvenlik görevlisi taksinin kapısını açıp misafirleri karşılamak isterler. Ancak misafirler taksi şoförüyle beraber sigara içme bahanesi ile oyalanmaya çalışırlar. Nitekim bellboy ve güvenlik görevlisi bir süre sonra üşüyerek içeri girer. Fırsattan istifade eden otel misafirleri önce taksicinin parasını öder ardından ise bagaj kapağını açmak üzere hamle yaparlar.

İçeride çaktırmadan kuytuya yatmış olan bellboy ve güvenlik görevlisi çok geçmeden gördüklerine inanamayacakları bir sahne ile karşılaşırlar. Bagajdan mini minnacık elbisesi ile her halinden kuzeyli olduğu aşikar dünyalar güzeli bir sarışın, havaalanı misali piste iniş yapar. Kısa süren şaşkınlıklarını atlatan görevli gençler, her an patlama ihtimali olan bu canlı bombanın oteldeki varlık sebebini ve neden bagaj seyahatini tercih ettiğini anlamak üzere, ayakkabı gurubunun bu beş değerli üyesine sormak gafletinde bulunurlar.

Ne, neden, niçin ve nasıl ?.

Misafir- La olum garıştırmayın, işinize bahın siz hadee

Bellboy- Aman efendim olur mu hiç öyle şey, önce resepsiyona uğramanız gerek !

Misafir- O niye ki ?

Bellboy- Kayıt için efendim

Misafir- Hay kaydınıza soh….

Bellboy- Efendim, bişimi dediniz ?

Misafir- Yoh yoh tamam, evet bacım sen ney istiyon söyle baa

Resepsiyonist- Hanımefendi misafiriniz mi ve sizinle mi kalacak acaba ?, eğer konaklaması olacaksa onun içinde ödeme yapmanız gerekir.

Misafir- Nassı yani bizim odamız var goccaman bacım, sığışırız sorun olmaz bizde yaavv

Resepsiyonist- Nasıl yani hepiniz aynı odada mı…… hmm her neyse, öyle değil beyefendi hem ücret ödemeniz hem de hanımefendinin otelde konaklaması için kimlik bilgilerine ihtiyacımız var.

Misafir- Bu hatun içinde para ödeyeceyik öylemi ? kaç guruş verecez bari ?

Resepsiyonist-250 Euro efendim, hanımefendi gurubunuzdan olmadığı için farklı fiyat uygulamamız söz konusu.

Misafir- Ohhaaa la ben bu garıya o gadar para vir……tööbe estafirullah bu nasıl gazzıh fiyat boyle yahu, hemi oda bizim guruptan , bah  altı kişiyiz aynı guruptanız yani, oda ayaggabıcı hi ho ho ho ha ha ha, la olum kazım, Hamit, irfan, mamut gülsenize la ( ha ha ha ha lobi de kahkahalar yankılanır )

Misafir- Bacım yohmu bunun bi çaresi gurban olim çoh para bu yaavv, hem bah istersen sende misafirimiz ol, fiski felan var odamızda, hem be suvitde galıyom, gerçi sen biliyorsundur ya he he he

Resepsiyonist- Teşekkür ederim çok naziksiniz, ancak üzgünüm Kudbettin bey ücretini öderseniz hanımefendi sizinle birlikte konaklayabilir otelimizde

Misafir- Tamam onu alnadıh da adımı nereden biliyon sen şekerpare onu şeyedemedim ben

Resepsiyonist- Biraz önce kapı güvenlikten bilgi geldi adınızı ve oda numaranızı söylemişsiniz, oradan biliyorum, ayrıca gece müdürümüzü ve güvenlik müdürümüzü de aradım birazdan yanımızda olacaklar, onlar sanırım sizin sorununuzu kolaylıkla çözebilir ( ki ki ki kısık bir sesle kikirdeme efekti, şekerpareyi birazdan görürsün sen kıllı neanderthal)

Birkaç dakika sonra gece müdürü ve güvenlik müdürü lobide olurlar. Misafirlerin sorunu ile ilgili gerekli brifing resepsiyonist tarafından biraz önce kendilerine en sıcak şekilde aktarıldığından ve nerede ise her sezon aynı tarihlerde benzer rezillikler ile uğraşmak zorunda kaldıklarından antremanlıdır her ikisi de. Önce yalancıktan resepsiyonist kızcağıza küçük bir fırça atılır;

Gece müdürü- Evladım sen misafirlerimizi neden bekletiyorsun bakayım. Ayıp değil mi gecenin bir yarısı lobide insanları bekletmek. Gelin beyler birer kadeh bir şey içelim diskoda, ardından odanıza çıkar dinlenirsiniz, hem içkiler benden hi ho ha ha ha

Misafir- Bah gordünmü goncagül adam nasıl çözdü iki daggada olayı, sen bize burada rampa yap dur, yuruyun la gundiler disgoya gidiyoz, Yegatarina gel canikom sen goluma gir

Gece müdürü misafirleri asansör ile diskoya indirirken, güvenlik müdürü gerekli hazırlıkları yapmak için önceden merdivenlerden inmiş ve diskonun kapısında bekler haldedir. İçeriden gelen son moda bol gümbürtülü müzik sesi gayet davetkardır. Garsonlar tarafından kapıda karşılanan misafirlerin içeri girmesinin ardından kapılar kapanır ve sıkıca kilitlenir.

Misafir- Yaa bişi sorucam sayın mödürüm burada niye heç  insan neyim yoh, geçmi galdıh yauvv

Gece Müdürü- aaaa hiç olmaz mı Kudbettin beyciğim, bakın şu arka kapıdan giren beyaz elbiseli gençler bizim mutfak çalışanlarımız, barın üzerinden atlayanlar ise garson ve barmen arkadaşlarımız, ellerinde kepçe ve tavayla gösteriye katılacak olan yeşilli gurup ise stewardlar ve son olarak da güvenlik departmanımızın yağız delikanlılarını sizle tanıştırmak istiyorum. Bakın şimdiden otuz kişi falan olduk, eğlence başlasın değil mi ? Evladım DJ patlat bakalım oradan şöyle sağlamından bir parça meselaaa PıtBull’dan I KNOW YOU WANT ME olabilir ha ha ha hay……çocuklar çember yapalım lütfen, beyler başlıyoruz !
Sonrası malum.

Her yıl hemen aynı tarihlerde Antalya birçok firmanın fuar, seminer, tanıtım ya da toplantı etkinliklerine ev sahipliği yapmakta. Binlerce katılımcı aileleri ya da münferit olarak ülkenin her bir köşesinden şehrimize akın ediyor. Kış sezonunda doluluklarımızı borçlu olduğumuz bu guruplar her ziyaretlerinde tatsız birçok olay yaşanıyor. Çoğu problem büyümesin düşüncesi ile konuşulmayan ve kapatılan bu tatsızlıklardan dolayı bilhassa bayan meslektaşlarımız hem taciz ediliyor hem de ciddi saygısızca hakarete uğruyor.

İpini koparmış birkaç kendini bilmez adrenalin bağımlısı yüzünden insanlar sektörden ve meslekten soğutuluyor. Yukarıdaki örnek gerçek yaşanmış bir hikayeden derlendi ve bizzat mağduru tarafından bana aktarıldı. Ancak her zaman işler bu hikayede olduğu gibi gitmiyor ne yazık ki. Her yönetici çalışanını benzer şekilde korumak konusunda bu kadar fedakar değil.

Bu örneğin haricinde aracının arka koltuğunda üzerine pardesü atarak otele bayan sokmak isteyeninden, kattaki maid’lere ilişki teklif edenlerine, resepsiyonist hanımdan telefon numarası isteyenine, spa’da masörleri taciz edenine, odası olduğu halde lobi tuvaletinde apdest alanına değin uzun bir liste yapılması mümkün.

Ancak yinede Anadolu’nun bağrından her yıl aynı tarihlerde göçmen kuşlar misali koparak gelen bu az gelişmiş güruha otele girmeden evvel bir info verilebilir. Ya bizzat acentesi, ya organizasyon firması ya da otel yönetimi tarafından verilecek bu bilgilendirmenin içeriği şu şekilde olabilir;

Oteller genelev değildir !

Otelde çalışan hanımlar buraya ekmek paralarını kazanmak amacı ile gelirler !

Taciz ettiğiniz her kadının sizin eşiniz, kardeşiniz ya da kızınız olduğunu düşünün, hemen vazgeçeceksinizdir.

Toplantı için geldiğin otele kadın getirilmez. Bu konuda ısrarcı iseniz bunun bile bir üstüruplu yolu vardır. Adam gibi parasını ödersin ve konuğunu odanda misafir edersin.

Namaz kılmak için hemen her tesiste zaten mescit var ancak abdest için lütfen odanızı kullanınız. Zira lobi tuvaletinde ayaklarını yıkayan bir gurup adam ülkemize golf oynamak için gelmiş yabancı ziyaretçileri korkutur.
Açık büfe adı üzerinde zaten birkaç saat boyunca açık. Tabağına kat çıkmana gerek yok. Yiyebileceğin kadarını al doymazsan sonra yine git al. Çöpe dökülen tonlarca atık yemek açlık çeken milyonların rızkı, bunu bir düşün.

Çok ağır oldu konuklarımız rencide olur demeyin. Yukarıda saydıklarımı yaşamamak adına bunların infosunu baştan vermek en kestirme yoldur. Hoş bu düşüncedeki evrimini tamamlamamış kıllı neanderthallerin rencide falan olacağı da şüpheli. 




Bu Makale 07.01.2015 - 14:06:37 tarihinde eklendi.


Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.