Emir Hepoğlu

Biz çok acayip kurumsalız

Kurumsallığı dilinden düşürmeyen anti kurumsal işletmelere gelsin...

T- Emirciğim biz yapı itibari ile çok kurumsal bir işletmeyiz. Bu nedenle sürecimiz bazen hızlı işlemeyebilir.

E- Tahir abi bak git, adamın asabını bozmayın , kurumsallık nere, siz nere. POPO’mun kurumsalları. Lafa gelince coşturuyorsun da kazın ayağı hiç de öyle değil vallahi. Bildiğin kağnı gibisiniz; garç, gurç.

T- Bak gülüm ayıp ediyorsun, hakkımızı yiyorsun. Biz koca bir holdingiz ve tüm onaylar bu devasa yapıdan süzülerek bizlere ulaşmakta.

E- Hah bende onu diyorum ya abicim. Sizin o devasa süzgeçte tıkanıklık var. Kuvvetle muhtemel kireç bağlamış. Akmıyor baba akmıyor, her tarafın holding olsa dünya devi olsan ne olur.

T- Neyimizi gördün de böyle sallayıp duruyorsun öt bakayım koçum. Bak benim de ağzımı bozdun terbiyesiz lahana.

E- Ok ötüyorum o vakit hazır mısın ?

T- Hazırım şekerim ÖT.

E- Şimdi sizin holding hangi sektörlerde hizmet veriyor?

T- Enerji, tekstil, inşaat ve elbette ki turizm. Şu anda içinde bulunduğumuz bu harika otel ve tesisteki tüm alanlar kendi inşaat grubumuz tarafından hayata geçirildi.

E- Eyvallah baba, mutabıkız, takdir ederim, saygı duyarım. Şimdi bana ufaktan kurumsal bir otel nasıl olmalıdır, onu da ufaktan anlatır mısın lütfen.

T- Elbette Emirciğim, anlatayım da öğren bakalım. Kurumsal bir otelde, kişilere bağlı kalmadan operasyonun kendi kendine yürüyebilmesi gerekir. Yani, ben uzun bir süre izne çıksam bile işlerin arapsaçına dönmemesini beklerim. Örneğin çamaşırhane şefi hastalandığın da o gün işlerin yetiştirilememesi gibi bir durum olamaz. Sistem her halükarda işlemelidir senin anlayacağın.

E- Tamam Tahir abi bence de sence. Fakat sizin bu süper muhteşem otelinizde işler böyle git-mi-yooorrr.

T- A aaa iyice çıldırdı çocuk, dök bakayım içindekileri, çıkar ağzında ki o koca baklayı.

E- Bu otel kaç yıldır var, ne kadar oldu yani açılalı ?

T- 12'inci yılımızı kutluyoruz, şenliklerle.

E- Ok dusty. Peki sen bu tesisin kaçıncı genel müdürüsün ?

T- 10 ya da 11 ne bileyim onu mu sayıyorum sanki, Allah Allaahhh...

E- Ben sana söyleyeyim Tahir ağabeyciğim sen tam 11’inci genel müdürsün. Nerede ise her yıl bir genel müdür değişmiş bu tesiste. Aynı şekilde belki de yüzlerce departman müdürü değişti. Şehirde bu otelde çalışmamış housekeeper, executive chief, FO mng kalmadı nerede ise. Aynı senaryo personel için de geçerli ve sayı daha da kalabalık, ben diyeyim yüzlerce sen de binlerce garson, komi, maid, resepsiyonist, bahçıvan bu sizin süper kurumsal otelinizden kervan misali geçti gitti. ‘Turn over’ denilen kavram sizin bu süper kurumsal otelinizde defalarca tecavüze uğradı.

T- Ama....

E-Aması yoook, dinle abicim. Üstüne üstlük her yönetim değiştiğinde ( ego'lar çok ön planda olsa gerek ) bir önceki yönetimi ve sistemi eleştirdi ve akabinde kendi istediklerini yaptırtmak üzere rotayı başka limana çevirdi. Anladığım kadarı ile şimdi sen de yeni konsept çalıştırması falan hazırlık yaptırıyorsun. Buyur buradan yak. En ufak bir satın alma için bile holding merkez satın almadan onay bekliyorsunuz günlerce, haftalarca. İş gitmiyor, operasyon yürümüyor, ağzınızda pelesenk olmuş ‘misafir memnuniyeti’ şeklinde tutturmuşsunuz bir türkü gidiyorsunuz. Adam aynı yıl 2 kez otele gelse tüm kadroyu baştan aşağı değişmiş görüyor. Repeat misafir de kalmaz sizde bu gidişle.

T- Ama çok sert konuştun be Emirciğim. Çok üzdün beni vallahi.

E- Tahir abi ben seni üzmek için söylemedim ki. Reality şov gibisiniz her daim bir aksiyon, bir devinim var otelde, enerjinize hastayım icabında, onu anlatmaya çalışıyorum aslında he he he...

T- Bak terbiyesize, bir de dalga geçiyor zındık.

E- Tahir abi ben kaçtım. Kendine iyi bak, başkası olsa bu kadar detay anlatmam, seviliyorsun bil yani. Ha bir de o satın alma müdürün Hamdulah var ya, işte ona benden çok selam söyle, ziyarete gelen firmalara ‘Köle Isaura’ muamalesi yapıyormuş, çok şikayet alıyorum onunla ilgili, dikkatli olsun , kendini düzeltsin aklını alırım, irsaliye manyağı yaparım onu. İnsanlar 3 kuruş için maaş için günde elli bin kez bel kırıp, gerdan büküyor, biraz saygılı olsun dingo.




Bu Makale 16.03.2017 - 15:10:18 tarihinde eklendi.


Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.