Viyana Havalimanı'nda Türk yolculara mülteci muamelesi

Viyana Havalimanı'nda Türk yolculara mülteci muamelesi
Avusturya'nın başkenti Viyana'da bulunan Uluslararası Schwechat Havaalanı'nda, çoğu Türk yolcu, 49 kişi saatlerce havalimanında bekletildi. Yolcular, kendilerine müşteci muamelesi yapıldığını belirttiler.


Havadayken arıza yapması nedeniyle Viyana Havalimanı'na zorunlu inen İstanbul-Londra seferini yapan British  Airways uçağındaki 249 yolcu uzun süre havalimanında tutuldu. Bir süre sonra yolcuların bir kısmı otellere yerleştirilirken, çoğunluğu Türklerden oluşan 49 yolcu, Schengen vizeleri olmadığı gerekçesiyle sabaha kadar havalimanında tutuldu.

Aralarında yaşlı, hasta ve çocuklu ailelelerin de bulunduğu yolcular, saatlerce havalimanında bekletildiler. Bagajları verilmeyen aileler, çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayamadı. Bekleme salonunda sabahlamak zorunda bırakılan yolcular, sandalyelerde uyumak zorunda kaldı.

''Şu anda Viyana Havalimanı'nda yaşanan bu rezaleti duyurabilirsek belki geri adım atmalarını sağlarız. Yayalım lütfen'' diyerek yolcularla yaptığı görüşmeyi twitter'dan yayınlayan Yusuf Sami Kamadan adlı Türk yolcunun çağrısı üzerine Viyana'da yaşayan Türkilerin havalimanına giderek yolculara destek olduğu öğrenildi.

Viyana Başkonsolosluğu görevlileri de mağdur yolcuları bekleme salonunda ziyaret ettiler. Havaalanı yetkilileri yolcuların sabah 08.35'te uçuşlarını yapabileceklerini söyledi.

AYNI HAVALİMANI

Viyana Havalimanı, havalimanının haber panosunda yayınlanan, '''Türkiye tatili sadece Erdoğan’a destek demektir'' ve ''Türkiye, 15 yaş altı çocuklarla cinsel ilişkiye izin veriyor'' haberlerini yayınlayarak iki ülke arasında diplomatik kriz yaşanmasına neden olmuştu.

İLGİLİ HABER




Bu Haber 02.09.2016 - 09:19:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.